2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Szabadfogás: Sértő megjegyzések

Hír TV

2019. december 26., csütörtök 20:56

A Szabadfogásban Nagy József a 24.hu újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Fodor Gábor a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapító-igazgatója, Kálomista Gábor a Thália Színház igazgatója, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője és Pesty László dokumentumfilm-rendező voltak Huth Gergely vendégei.

Nagy Ervin, a Katona József Színház tagja a napokban azt nyilatkozta, hogy pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet. Mondta mindezt valószínűleg azért, mert Kocsis Máté zaklató színháznak nevezte a teátrumot. Ezzel a témával vezette fel a műsort Huth Gergely.

Kálomista Gábor szerint nem kellene a színészeknek ennyire beleállni a politikába:

„Akikkel én dolgozom, óva intem attól őket, hogy olyan véleményeket fogalmazzanak meg, amelyek az arcukat később nem az általuk játszott színdarabbal vagy filmszereppel kötik össze, hanem azzal a politikai térrel, amibe beleevezik magukat. Ez egy baráti javaslat, természetesen mindenki ott nyilatkozik, ahol akar. (…) Ervin olyan minősítő jelzőket használt, amelyek egy színész szájából nem szerencsések. Azért nem, mert sem a saját nézőit nem tiszteli, sem azokat, akik esetleg nem ugyanolyan politikai alapon szerveződnek, mint ő.”

Fodor Gábor úgy véli, abban igaza van Nagy Ervinnek, hogy a zaklató színház kifejezés sértő, mert nem felel meg a tényeknek.

„A Katona szerintem mintaszerűen viselkedett, Máté Gábor nagyon tisztességesen elmondta, megbánta, hogy hagyta ezt az ügyet. Azt gondolta, hogy a résztvevők elintézték egymás között, ma már másként csinálná et az egész dolgot. Következménye van Gothár Péterre nézve, a színművészetin és a színházban is. (…) Nagy Ervin nyilatkozatának a hangnemét én sem tartom helyesnek, senkit sem szabad sértegetni a közéletben. Azért történhetett ez a nyilatkozat, mert Nagy Ervin úgy érezte, hogy méltánytalanul támadják meg őket.”

Huth Gergely hozzáfűzte, Sodró Eliza, a Radnóti Színház színésze a 24.hu-nak azt nyilatkozta, ez totális morális megsemmisítés. Semmiképpen nem akarja felmenteni a zaklatókat, de bele kell gondolni abba, hogy miért teszik, amit tesznek. Beszélgetni kell velük, nem kinyírni őket.

Pesty László erre azt reagálta, hogy testközelből láthattuk az elmúlt években, mi történik abban az esetben, ha baloldali személyről megjelenik, hogy zaklató. Tüntetések, újságcikkek, felszólalások következnek.

Teljes műsor:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!