2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szabadfogás: Pilótajáték állami pénzen 2002-ben

Hír TV

2019. november 21., csütörtök 20:16

A Szabadfogásban Nagy József a 24.hu újságírója, Kálomista Gábor producer, Kukorelly Endre író, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikai Központ elemzője és Pesty László dokumentumfilm-rendező vitázott a legfrissebb hírekről.

Ma dönt, vagy már döntött arról a Terézvárosi Önkormányzat közgyűlése, hogy valóban azt a Bodnár Zoltánt tegyék-e meg Soproni Tamás polgármester javaslatára a Kerületi Vagyonkezelő Zrt. élére, aki annak idején egy brókerbotrány kulcsfigurája volt. Úgy vette kezdetét a botrány 2002-ben, hogy ő arra utasította a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatójaként a beosztottját, hogy szilveszterkor utaljon át 13 milliárd forintot a K&H Equities számlájára. Huth Gergely műsorvezető bevezetésében elmondta: Tudjuk jól, hogy több milliárd forint aztán eltűnt, végül nagy nehezen megkerült, de ami a lényeg, hogy egy pilótajátékra használták fel az állami autópálya kezelő cég pénzét. Ennek köszönhetően robbant ki az egész K&H botrány, hiszen ez a pilótajáték bedőlt, miközben baloldali politikusok és közéleti szereplők voltak haszonélvezői ennek a mutyinak. Szerintetek mennyire lenne alkalmas egy ilyen Bodnár Zoltán egy ilyen pozícióra? – tette fel a kérdést Huth Gergely.

„A ti cikketekből azt olvastam, hogy egyelőre még jelölés sincsen a vagyonkezelő élére. Több név forog a polgármester fejében, ezek között elismerte, hogy ott van Bodnár, de még nem is jelöltek, nemhogy még a döntésre került volna ez. Egyelőre azt lehet tudni, a ti cikketekből az derül ki, hogy Bodnárnak valamikori helyettese az állami autópálya cég élén azt állítja, hogy 2002-ben, amikor ő már hazafelé tartott a munkából, felhívta őt a főnöke, hogy utaljon át 13 milliárd forintot a K&H Equities számlájára. Nem volt időm megnézni, de még azt sem tudjuk, hogy átutalta-e vagy sem." – válaszolt a kérdésre Nagy József a 24.hu újságírója.

Büntetőper volt belőle, sok mindenki neve felmerült. Azt senki nem vitatta, hogy milliárdokat használtak fel – reagált Huth Gergely.

„Ez a Bodnár ebben a perben nem lett elítélve, és én még azt sem tudom, hogy tanúként meg volt-e hallgatva" – fűzte hozzá Nagy József.

Pesty László azt hangsúlyozta, Soproni Tamás elismerte, hogy Bodnár Zoltán a jelöltek között van:

„Hozzátette azt is, szó szerint idézem, hogy Bodnár a legtisztább kezű szakember hírében áll. Na, most lovagolhatunk azon, hogy elítélték vagy sem, de egy biztos, hogy egy tanú ezt mondta. (…) Ő nem áll tisztakezű ember hírében, mert a bíróságon a tanú azt vallotta, hogy 13 milliárd forint átutalására utasította őt Bodnár.”

Kukorelly Endre szerint, ha valakit a bíróság elítél, akkor lehet róla mondani, hogy bűncselekményt követett el, addig nem.

Teljes műsor: 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!