2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Szabadfogás: Karácsony logikája – ha Zugló nem ment, hadd próbálja Budapestet!

Hír TV

2019. szeptember 5., csütörtök 20:55

A Hír TV Szabadfogás című vitaműsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Nagy József, a 24.hu újságírója, Jeszenszky Zsolt „politikai hobbista”, Kukorelly Endre író, Kálomista Gábor producer, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója és Pesty László dokumentumfilmes. Az adás első fogas kérdése az volt, miért volt szüksége Karácsony Gergelynek 72 ezer aláírásra, mikor 5 ezer is elég lenne?

A vendégek között parázs vita bontakozott ki arról, hogy az aránytalanul sok aláírást nehezményező adatvédelmi biztos megjegyzése – t.i. „a törvények szellemével ellentétes” megfogalmazás – vajon egyet jelent-e a törvénytelenséggel. Nagy József szerint éppenséggel nem, de az ellenoldal természetesen más véleményen volt.

„A választási jogszabályok esetében a tisztességes joggyakorlásról, méltányos joggyakorlásról van szó, és Péterfalvi Attila valószínűleg erre utalhatott. Lehet, hogy konkrét jogszabályi rendelkezések nincsenek megsértve, de a jóhiszemű joggyakorlással szerinte ez nehezen egyeztethető össze”

– szólt bele a disputába Nagy Attila Tibor.

„Nagyon fontos, hogy megjegyezzük: Péterfalvi azt is mondta, hogy rossz emlékeket idéz ez a dolog. És itt emlékszünk Zuschlag János vallomására, amely konkrétan, explicit kimondja és elismeri, hogy 2010-ben a szocialisták lemásoltak a 2006-os kopogtatócédulákat”

– fűzte hozzá Pesty László dokumentumfilmes.

„Aki félrebeszél, aki hazudik, azt az ember meg tudja látni. Két és fél évig együtt voltam ezzel a fiúval. És ezt most nagyon őszintén mondom mindenkinek: nem kell rá szavazni, meg minden, de ez az állandó gyalázkodás, ami a Karácsony körül megy ez számomra egyszerűen undorító. Elismerem azt, ilyen a kampány, de ettől kifordul a gálám”

– fakadt ki Kukorelly Endre, mire Jeszenszky Zsolt úgy reagált:

„Ne tegyél már úgy, mintha Karácsony Gergely csak egy áldozat lenne ebben a kampányban, hogy ő az egyetlen szent ember, aki csak csendben imádkozik, és néha mond valami kedveset.”

Az adás folytatásában arról esett szó, hogy míg a budapesti ellenzék a főváros élhetetlenségével kampányol, addig a minap a The Economist magazin szerint Budapest a kelet-európai régió legélhetőbb városa.

Az ellenzék az önkormányzati választásokból is országos kampányt akar csinálni a Fidesz leváltását hangoztatva – mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója, amire Kálomista Gábor megjegyezte: ha valaminek keretet adnak, azt tartalommal is meg kéne tölteni.

Pesty László szerint Karácsony sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy „a Zuglóban elért eredményeire és tapasztalataira és sikereire alapozza a budapesti programját”.
Kálomista Gábor az elmondottakhoz hozzáfűzte sommás véleményét: „Ha egyszer Zugló nem ment, hadd próbáljuk meg  Budapestet…”

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!