2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Szabadfogás: Az ellenzék szörnyű baja és nyomora, hogy nincsenek arcai

Hír TV

2019. október 10., csütörtök 22:00

A Szabadfogás műsorában Huth Gergely műsorvezető iparkodott kordában tartani a Hír TV stúdiójába meghívott féltucat vendéget, akik más-más világlátás képviselve, ki-ki a saját vérmérsékletének megfelelően igyekezett reagálni az adásban felvetett témákra, és értelmes diskurzust folytatni a politika sokszor értelmetlennek tűnő jelenségeiről. Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kálomista Gábor filmproducer, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, Nagy József a 24.hu újságírója és Kósa András, a Népszava újságírója gondoskodtak róla, hogy a műsor ideje alatt egy percre se támadjon kínos csönd a felvételt rögzítő kamerák előtt.

Az első téma, amelyet a műsorvezető felvetett a Karácsony Gergelyt leleplező hangfelvételnek az összevetése volt azzal a videóval, melyen a győri fideszes polgármester nem éppen keresztény-konzervatív keretek között szórakozik.

 „A sajtó elég rendesen feltárta, hogy ott milyen telekmanipulációk voltak az Audi telekvásárlása kapcsán, ami speciel például a videó egyik szereplőjéhez köthető, aki elég szoros kapcsolatban áll Borkai Zsolttal is, ugye van ott egy offshore cégháló körülöttük.” - jegyezte meg Kósa András, a Népszava újságírója.

 „Karácsony Gergely tegnap azt nyilatkozta a felvételéről, hogy viccelt rajta az elásós részben. Szerintetek viccelt Karácsony Gergely a videón?” – vetette közbe a műsorvezető.

„Az új interjújában Karácsony Gergely azt állítja, hogy viccelt, amely egy nyilvánvaló hazugság, mert a hangfelvétel bizonyítja, hogy halál komolyan jelentette ki azt például, hogyha visszamenne Zuglóba, akkor őt elásnák. Nyilvánvaló, hogy a Karácsony által említett Tóth Csaba-féle fenyegetés is reális.” – reagált Pesty László dokumentumfilm-rendező.

„Dobrevék nem csak Budapesten, de minden magyarországi településen azt ígérik, hogyha rájuk szavaznak, ők majd közvetlenül az Unióból fognak pénzt szerezni” – dobta fel a témát Huth Gergely.

„A törvény alapján el lehet dönteni, hogy ez hazugság és pontosan arra hasonlít, amikor Karácsony Gergely megígéri, hogy nem fog több stadiont építeni Budapesten. Ehelyett ezeket a stadion vagy sportfejlesztési pénzeket a kórházaknak utalja és egészségügyi fejlesztés lesz belőle.” – mondta Pesty László.

„Mondjátok meg nekem, hogy mi volt Karácsony Gergely eddigi akkora politikai pályafutása, hogy minden pozícióra jelölteti magát, miniszterelnöknek, főpolgármester-jelöltnek! Milyen pozíciója lesz még?” -  elmélkedett Kálomista Gábor filmproducer.

„Az egész ellenzékben nagyon kevés eladható arc van. Az ellenzéki oldalon nagyon kevés viszonylag szimpatikus – vagy egy bizonyos kör számára szimpatikus – politikus van, Karácsony Gergely ilyen. Ezért tolták be őt miniszterelnök-jelöltnek és főpolgármester-jelöltnek. Az ellenzéknek egy szörnyű baja meg nyomora, hogy nincsenek arcai.” - tette hozzá Nagy József, a 24.hu újságírója.

Hír TV