2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Szabadfogás: Alkalmatlan a kormányzásra az, aki szerint nincs jelentősége az Orbán-Trump találkozónak

Hír TV

2019. május 16., csütörtök 21:07

Mennyire alkalmas kormányzásra az, aki szerint nincs jelentősége az Orbán-Trump találkozónak - hangzott el a kérdés Nagy Attila Tibor részéről a Hír TV Szabadfogás című műsorában. A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője leszögezte: az ellenzéki értékeléssel ellentétben egyáltalán nem jelentéktelen a találkozó, ugyanis kizárt, hogy az az amerikai elnök, akinek meglehetősen szűkre szabott az ideje, és párhuzamosan több nemzetközi konfliktussal is foglalkoznia kell, csak úgy kvaterkázni, csevegni megy Orbán Viktorral.

Kálomista Gábor nem érti, mit kell lovagolni azon, hogy Orbán Viktor volt az utolsó vendég a Fehér Házban. A filmproducer az Orbán-Trump találkozót ért ellenzéki kritikákra reagálva azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy a sorrendnek lett volna bármi jelentősége Trump részéről.

Az viszont már érdekes, hogyan fogadta az amerikai elnök a magyar kormányfőt „ha tetszik, hanem”. A filmproducer biztos abban, hogy a találkozó komoly és mély fájdalom a balliberális oldalnak,

„mert azt várták, hogy Trump majd jól az orrára koppint Orbán Viktornak, helyette azonban jól megveregette a vállát”.

Nagy Attila Tibor nem ért egyet az ellenzéki, de leginkább a Demokratikus Koalíció (DK) véleményével az Orbán-Trump találkozó kapcsán. A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője leszögezte: a DK értékelésével ellentétben egyáltalán nem jelentéktelen a találkozó.

Nem hiszi, hogy az az amerikai elnök, akinek meglehetősen szűkre szabott az ideje, és párhuzamosan több nemzetközi konfliktussal is foglalkoznia kell, csak úgy kvaterkázni, csevegni megy Orbán Viktorral.

Ráadásul a szűkkörű találkozó után, még többen részt vettek amerikai részről a tárgyaláson. Nem gondolja, hogy Mike Pence amerikai alelnök, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó vagy Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője egy jelentéktelen találkozóra fordította volna a drága idejét.

Nagy Attila Tiborban felvetült a kérdés, aki ilyet mond az ellenzék részéről, hogy nincs jelentősége a találkozónak, az mennyire alkalmas a kormányzásra.

Hír TV