2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Szabadfogás: A DK kannibalizálja az ellenzéki pártokat

Hír TV

2020. március 5., csütörtök 21:55

A Hír TV Szabadfogás című műsorában Kósa András, a Népszava újságírója, Lentulay Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapító-igazgatója, Dézsy Zoltán, dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője és Pesty László dokumentumfilmes volt Huth Gergely vendége.

Huth Gergely műsorvezető előre is boldog nőnapot kívánt a hölgyeknek, és felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából a kormány is előrukkolt egy kisfilmmel.

Majd felidézte Schiffer András legutóbbi megnyilvánulását, amelyben az egykori LMP-s a komplett ellenzéket „szétalázta”.

Schiffer András leszögezte, ő a jövőben biztos nem fog az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazni.

A volt politikus Facebook bejegyzésében arra is kitért, hogy az ellenzéki önfeladás versenyét a neoJobbik nyerte, amely már a határon túli magyarok szavazati jogát is megpiszkálná.

A jelenleg ügyvédként dolgozó Schiffer mindezt arra reagálta, hogy őt az egyik legkártékonyabb politikusnak nevezte Czeglédy Csaba. Huth Gergely mindezek után kitért Ungár Péter kijelentésére is, aki korábban arról beszélt, hogy pártja nem fog egyesülni a DK-val, és ő még ellent mer mondani az ellenzék vezérével, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnöknek.

Schiffer András politikai mondanivalója már a múltban is megszívlelendő volt, és most is érdemes megfontolni a szavait – reagált az elhangzottakra Pesty László. A dokumentumfilmes kiemelte, hogy Schiffer nem hatalomtechnikai szempontból közelíti meg a közéleti jelenségeket, hanem morális szempontokat mer felvetni. Pesty szerint a politikai közbeszédben ilyen megközelítéssel ma már ritkán találkozni.

Napjainkban a közbeszéd arról szól jobbról és balról is, hogy ki és milyen eszközökkel tudja megszerezni illet megtartani a hatalmat 2022-ben. Az erről szóló megnyilvánulások között Schiffer András bejegyzései, megszólásai pedig üdék, szellemesek és morálisak egyszerre

– hangsúlyozta.

Nagy Attila Tibor Schiffer bejegyzésének végéből kiragadta a House of Card-os hasonlatot, és azt a kérdést vetette fel, hogy ellentét feszülhet-e Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára között a DK-n belül. Mert az amerikai sorozatban az Underwood házaspár tagjai ádáz politikai harcokat vívnak. Az elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy a DK kongresszusán Dobrev Klára nem szólalt fel, ezért őt nem lepné meg, hogyha idővel felbukkanna némi ellentét közöttük. Nagy szerint Gyurcsányt szemlátomást kicsit zavarják a felesége eddig elért eredményei.

Dézsy Zoltán szerint azonban ez az egész egy színjáték, miden arra van a dokumentumfilm-rendező szerint kitalálva, hogy Gyurcsány maga előtt tolja a feleségét.

Kósa András bennfentesként elárulta, hogy Dobrev Klára azért nem mondott beszédet az említett kongresszuson, mert Gyurcsány Ferenc szereplésével együtt az már kontraproduktív lett volna. A volt miniszterelnök felszólalása így is alaposan megkavarta az állóvizet az ellenzéki oldalon.

Fodor Gábor pedig arról beszélt, hogy óriási nagy probléma az, ami az ellenzéki oldalon zajlik, főként, az, hogy a DK kannibalizálja az ellenzéki pártokat.

A műsorban többek között még szó volt arról, hogy új baloldali pártot alakított Szanyi Tibor, de a török-görög határon kialakult már-már háborús helyzet kivesézése sem maradhatott el.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!