2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Svenk

Svenk a világnapok jegyében

Adásunkban egyebek között interjút adott Turós György, a Szelíd című filmdráma egyik szereplője.

  • A Magyar Film Napját 2018-tól tartják annak emlékére, hogy 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című alkotást.
  • 2010 óta minden év áprilisának harmadik szombatján tartják a Cirkusz Világnapját. Ennek apropóján felidéztük az 1980-ban forgatott Circus Maximus című filmet, amit Radványi Géza rendezett. Szereplők: Reviczky Gábor, Máté Gábor, Bács Ferenc, Páger Antal, Margitai Ági, Major Tamás, Bihari József.
  • A tánc világnapja alkalmából kedvenc filmjeiről és a moziról kérdeztük Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművészt. 
  • Budapesten tartotta kongresszusát a Filmarchívumok Nemzetközi Szövetsége.

Teljes adás: 

További epizódok

Svenk: Hogyan lehet feldolgoznunk egy szerettünk elvesztését?

Hogyan lehet feldolgoznunk egy szerettünk elvesztését? A Svenk stábja a Kelj fel és járj című film forgatásán járt. 2022. július 02.

Svenk: Legyen ez a történelem!

Önök is álmodoztak már egy vörös szőnyeges felvonulásról? Nekünk a Mozgókép Fesztiválon volt rá lehetőségünk. De nem csak a fesztiválról beszéltünk, hanem szó volt egy új, izgalmas kémfilmről is. 2022. június 25.

Svenk: Magyar Mozgókép Fesztivál

A Svenk különleges adásában beszámolót láthatnak a magyar filmes élet egyik legrangosabb eseményéről a Magyar Mozgókép Fesztiválról. 2022. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Most vagy soha! - exkluzív kulisszatitkok a Svenkben

A Petőfiről és a Márciusi ifjakról szóló Most vagy Soha! címet viselő alkotás egyetlen nap történetét dolgozza fel, mégpedig 1948. március 15. eseményeit. A Várban zajló egyik forgatási napon kizárólag a Svenk stábja lehetett jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!