Eddig az időjárás az idei télen kedvezett a gyümölcstermesztőknek. Nem voltak rügygyilkos, kemény fagyok. A metszéssel is jól haladhattak. Ám, a tavalyi év sikertelensége a tervezés, az üzleti gondolkodás minden percében ott kísért. Simon Attila hatvani gyümölcsész szerint, nem az ültetvényterületek növelésére, hanem a mind jobb minőség elérésére kell a legtöbb energiát fordítani. Elengedhetetlen lenne, hogy végre megépüljön egy magyar tulajdonban lévő nagy feldolgozó is.
Egy családi gazdaság 15 éves történetét tekintjük át Borbás Zsolt jászapáti vállalkozóval. Jóval az országos agrárpolitika előtt kitűzték a célt: a termőföldtől az asztalig. Szó esik a terveknek és elképzeléseknek a megváltozott tendenciákhoz való szükséges átigazításáról is.
3 ország és 3 magyar falu. Így rendeztek disznótort a Zala megyei Tófejen. Erdélyből Gyulakutáról, Szlovéniából Zsitkovciról érkeztek a böllérek. Megtudhatják nézőink, hogy mi az a vágott zsír és hogyan készül az agyas leves.