A kis manufaktúra eleinte a közmunkaprogram részeként próbálta a helyét keresni a piacon. 2018-ra kiderült, hogy a savanyító üzem képes fenntartani magát, mert mind a kereskedelemben, mind pedig a közétkeztetésben egyre nagyobb lett a kereslet a saját receptúra alapján előállított savanyúságok iránt. Kezdetben csak káposztaféléket dolgoztak fel, majd évről-évre új termékeket vezettek be és a tudásukat is folyamatosan bővítették az itt dolgozók.
Van itt a fejes káposztától kezdve a szálas káposztáig minden, ecetes uborka, kovászos uborka, savanyított almapaprika, savanyított pepperoni paprika, cseresznyepaprika.
Nem egyszerű dolog, aki nem próbálta, az nem tudja (…) fizikai munkát is igényel, rengeted olyan dolog van, amit kézzel kell készíteni, kézzel töltik a paprikát, tehát időigényes munka (…) tudás és gyakorlat kell hozzá
– mondja Ivádi Csilla üzemvezető.
További témáink:
Új bortörvény
Minden korábbinál jobban szolgálja az eredetvédelmet az új bortörvény. Az adminisztráció csökkentése érdekében, a termelőknek csak egyetlen helyre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsához kell az e-pincekönyvben adatokat szolgáltatni, a hatóságok onnan kapják meg a szükséges bevallásokat. Íme, a részletek.
Egy család, több ezer hektár
A hajdúböszörményi Sántha családi gazdaság állandó programja ilyenkor a vállalkozás kiadásainak és bevételeinek értékelése. Több, mint 1100 hektárt művelnek és 2500 hektárt integrálnak a környék mezőgazdasági termelőinek a közreműködésével. A vállalkozásban a család minden tagja részt vesz.
Teljes adás: