2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Soroló

Soroló: Tudás és gyakorlat kell a savanyításhoz

A savanyú káposzta télen fogy a legjobban. Tudják ezt az ivádi asszonyok is. Soroló című műsorunk stábja Heves megyébe látogatott, ahol közmunkaprogramban indult egy savanyító üzem.

  • Soroló: Tudás és gyakorlat kell a savanyításhoz

A kis manufaktúra eleinte a közmunkaprogram részeként próbálta a helyét keresni a piacon. 2018-ra kiderült, hogy a savanyító üzem képes fenntartani magát, mert mind a kereskedelemben, mind pedig a közétkeztetésben egyre nagyobb lett a kereslet a saját receptúra alapján előállított savanyúságok iránt. Kezdetben csak káposztaféléket dolgoztak fel, majd évről-évre új termékeket vezettek be és a tudásukat is folyamatosan bővítették az itt dolgozók.

Van itt a fejes káposztától kezdve a szálas káposztáig minden, ecetes uborka, kovászos uborka, savanyított almapaprika, savanyított pepperoni paprika, cseresznyepaprika.

Nem egyszerű dolog, aki nem próbálta, az nem tudja (…) fizikai munkát is igényel, rengeted olyan dolog van, amit kézzel kell készíteni, kézzel töltik a paprikát, tehát időigényes munka (…) tudás és gyakorlat kell hozzá

– mondja Ivádi Csilla üzemvezető.

További témáink:

Új bortörvény

Minden korábbinál jobban szolgálja az eredetvédelmet az új bortörvény. Az adminisztráció csökkentése érdekében, a termelőknek csak egyetlen helyre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsához kell az e-pincekönyvben adatokat szolgáltatni, a hatóságok onnan kapják meg a szükséges bevallásokat. Íme, a részletek.

Egy család, több ezer hektár

A hajdúböszörményi Sántha családi gazdaság állandó programja ilyenkor a vállalkozás kiadásainak és bevételeinek értékelése. Több, mint 1100 hektárt művelnek és 2500 hektárt integrálnak a környék mezőgazdasági termelőinek a közreműködésével. A vállalkozásban a család minden tagja részt vesz.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!