2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Soroló

Soroló: Szegeden mind a mai napig meghatározó a fűszerpaprika

A mezőgazdasági ismeretekkel nem rendelkező StartUp-ok jelentkezését várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legújabb programjára. Ellátogattunk a híres, szegedi fűszerpaprika termesztőkhöz is, akik még mindig jó minőségű paprikát állítanak elő, de egyre több kihívással küzdenek. Szó volt még a hazai erdősítési programról és a klímaváltozásról is. Budapesten rendeztek Nemzetközi Erdésztalálkozót.

  • Soroló: Szegeden mind a mai napig meghatározó a fűszerpaprika

A mezőgazdaság az egyik legizgalmasabb innovációs terület az informatikai fejlesztők számára. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminál egy új programot hirdet a mezőgazdasági ismeretekkel nem rendelkezők számára. Ezt a programot mutatták be a közelmúltban Budapesten.

A program három részből áll és három hónapig tart. A jelentkezők közül a legígéretesebb csapatok kaphatnak meghívást egy háromnapos rendezvényre, ahonnan a sikeresen szereplők jutnak tovább. Ezután mentorok bevonásával, konzultációkkal segítik a StartUp-okat az ötletük megvalósításában. Végül egy látványos záróeseményen mutathatják be az eredményeket.

A Tisza árterének talaján, a napsütötte Alföldön terem egészséges és ízletes zöldségünk a fűszerpaprika. Híres, Szeged környéki termőterületén a helyiek ma is küzdenek a minőség és a hagyomány fenntartásáért.

Magyarország az Európai Unió kevésbé erdősült országai közé tartozik. Hazánk területének mintegy 21%-a erdő. Az Európai Unió átlaga 27,1%. Magyarország azonban tekintélyt szerzett magának azzal, hogy az első világháborút lezáró békekötések következtében erdei 85%-át elvesztette, ám azóta közel megduplázta fás területeinek arányát. Ilyen eredménnyel egyetlen ország sem dicsekedhet rajtunk kívül.

A nemzetközi erdész társadalom ismeri és elismeri az erdőtelepítések érdekében tett erőfeszítéseinket és érdeklődéssel vesz részt szakrendezvényeinken. A klímaváltozás veszélyeiről, végkifejletéről még sokat fognak vitáznia a tudósok, de az látható, hogy a felmelegedés a Kárpát-medence élővilágát határozottan érinti. A közelmúltban az Agrárminisztériumban gyűltek össze a térség erdészei, hogy az éghajlat változásáról, a hazai erdősítési programról tanácskozzanak. Most is tucatnyi országból érkeztek szakemberek.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!