2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

StartStop

Következik:

Zsuzsi asztala 13:00

Soroló

Soroló: már a galambot is vágóhídra viszik

Új utakon – letették Görbeházi Galamb Tenyészcentrum alapkövét; Választás – sokan jelentkeztek a parlagon tartott területek támogatására, de közben az unió feloldotta az erre vonatkozó korlátozásokat; Trend – virágot termeszteni is érdemes, hiszen a magyar piacon a járvány óta fellendült az ágazat forgalma, a Jászságba látogattunk.

2018 decemberében hirdették meg a Szárnyaló gazdaság Nemzeti Húsgalamb Programot, amely komoly fellendülést jelentett az egész ágazat számára. Emellett további pályázati programokat is kidolgoztak a húsgalamb-termékpálya fejlesztésére, az egységes árualap megerősítése érdekében.

A Görbeházi Galamb Tenyészcentrum vágóhídja és feldolgozóüzeme a Vidékfejlesztési Program segítségével valósulhat meg, a beruházás összértéke pedig csaknem félmilliárd forint.

További témáink:

Támogatás vagy termesztés?

Április végéig minden gazdálkodóhoz megérkeznek az agárkörnyezetgazdálkodási és az ökológiai pályázatokkal kapcsolatos értesítések. A hatóságot meglepte az élén érdeklődés.

A Balkon Virágkertészet

A jászberényi Balkon Virágkertészetben járt a Soroló stábja. A vállalkozás nem csak magánszemélyek, de számos közép magyarországi viszonteladó számára is kínálja szemet gyönyörködtető egynyári növényeit.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Soroló: Málnadráma

Túl kevés eső, túl nagy meleg. Dráma az egyre kisebb területen termő bogyós gyümülcsökben. 2022. július 02.

Soroló: Az Év Agráremberénél jártunk Akasztón

Horgászparadicsom és egy mintaszerű gazdaság az egyetemen tanultak alapján. Megmutatjuk, hogy valósult meg. 2022. június 25.

Soroló: Méz

Brexit után, háború közben, eddig Kína volt a vezető exportőr, most Ukrajna, de mit okoz a mézzel a háborúzás? 2022. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Soroló: A legnagyobb gépshow

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közreműködésével idén is megrendezte az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!