2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

Soroló: Idén is lesz FeHoVa

Hír TV

2020. február 9., vasárnap 07:55

Hároméves kutatásfejlesztési projektet valósít meg a Kaposvári Egyetem és a megyeszékhelyen működő tejfeldolgozó vállalat. Bemutattuk mi a közös projekt célja és arról is szó volt, hogy hamarosan tejtermelő labor épül. Megmutattuk milyen vízkímélő talajművelő eszközök közül válogathattak az érdeklődők az idei Traktor Show-n. Ellátogattunk Mezőtúrra is, ahol Mentész Zrt. főként gabonanövényeket, olajos magvakat, valamint fehér és indián rizst termeszt. 2006 óta pedig élelmiszeripari puffasztóüzemükben saját termelésű rizs és gabona termékeket állítanak elő. Az is kiderült a mai adásból mivel várják az érdeklődőket az idei Fegyver Horgászat Vadászat Nemzetközi Kiállításon.

Tejtermelő labor épül

Gasztroforradalom, egészséges táplálkozás, technikai fejlődés. Ha összegezni szeretnénk, ezek a kulcsszavai annak a projektnek, amelynek eredményeként a Kaposvári Egyetem és egy szintén a megyeszékhelyen működő tejfeldolgozó vállalat, a Fino-Food Kft. közös munkába kezdtek.

Víztakarékos talajművelés

Az éghajlat változásának egyik szembetűnő jele a melegedés mellett a csapadék egyenetlen eloszlása. A nyári csapadékhiány öntözéssel való pótlására programot indított a kormány, de a földművelő ember leginkább a talajműveléssel vigyázhat a termőföld nedvességére.

Élelmiszeripari innováció

A rizs feldolgozása zajlik a Mentész Zrt. telephelyén. Éves szinten, ötszáz hektáron vetnek fehér és indián rizst, amit a betakarítás után a társaság új gluténmentes rizspuffasztó üzemében dolgoznak fel, ahol jelenleg a próba gyártások zajlanak.

Idén is lesz FeHoVa

27. alkalommal rendezik meg az idei Fegyver Horgászat Vadászat Nemzetközi Kiállítást Budapesten. A HUNGEXPO-n tartandó hagyományos rendezvény mind a szakmai közönség mind pedig a családok számára nyújt számos érdekességet – hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. Idén kiállítások, vásár és számos újdonság is várja a rendezvényre látogatókat.

Teljes adás:

Hír TV