2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Soroló

Soroló: Budapesten rendezik meg az idei év legnagyobb gépseregszemléjét

A Szegedi Tudományegyetem Tangazdaságában állattenyésztési és növénytermesztési tapasztalatokra tehetnek szert a fiatalok. Bemutattuk mit tanulhatnak ott az egyetemisták. Budapesten rendezik meg az idei év legnagyobb gépseregszemléjét. Megmutattuk miről szól az AGROmashEXPO és AgrárgépShow. Ellátogattunk Szentére, ahol 350 hektáron 100 tejelőmarhával gazdálkodik a Maszlik család. Nemrég pedig nemzetközi elismerést kapott parenyica sajtjuk.

  • Soroló: Budapesten rendezik meg az idei év legnagyobb gépseregszemléjét

Hasznos tangazdaság

A mezőgazdaság fejlődésének egyik záloga a széleskörű ismeretekkel felvértezett szakemberek képzése. Ennek érdekében napjainkban az órai kereteken túlmutató tevékenységek is kiemelt részét jelentik a leendő agrárszakértők oktatásának. A kihelyezett tantermi elfoglaltságok és a tudományos kutatás mellett, változatos állattenyésztési és növénytermesztési tapasztalatra tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Tangazdaságán a fiatalok.

Gépek seregszemléje lesz

Január 22. és január 25. között a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShowt. Az esemény várhatóan 2020. legnagyobb gépseregszemléje lesz. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár szerint „ez egy fontos bemutatóhelye a magyar agráriumnak, ahol egy mezőgazdasági termelő ezt az input piacot, elejétől a végéig, teljes mértékben át tudja tekinteni”.

Sikeres családi vállalkozás

Szente egy közel 300 lelkes falucska Nógrád megyében, itt gazdálkodik a Maszlik család. 350 hektár föld, 100 tejelőmarha a birtok alapja, de ennél is fontosabb, az az elszántság, ami az elmúlt 28 évben jellemezte őket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!