2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Soroló: Budapesten rendezik meg az idei év legnagyobb gépseregszemléjét

Hír TV

2020. január 12., vasárnap 07:55

A Szegedi Tudományegyetem Tangazdaságában állattenyésztési és növénytermesztési tapasztalatokra tehetnek szert a fiatalok. Bemutattuk mit tanulhatnak ott az egyetemisták. Budapesten rendezik meg az idei év legnagyobb gépseregszemléjét. Megmutattuk miről szól az AGROmashEXPO és AgrárgépShow. Ellátogattunk Szentére, ahol 350 hektáron 100 tejelőmarhával gazdálkodik a Maszlik család. Nemrég pedig nemzetközi elismerést kapott parenyica sajtjuk.

Hasznos tangazdaság

A mezőgazdaság fejlődésének egyik záloga a széleskörű ismeretekkel felvértezett szakemberek képzése. Ennek érdekében napjainkban az órai kereteken túlmutató tevékenységek is kiemelt részét jelentik a leendő agrárszakértők oktatásának. A kihelyezett tantermi elfoglaltságok és a tudományos kutatás mellett, változatos állattenyésztési és növénytermesztési tapasztalatra tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Tangazdaságán a fiatalok.

Gépek seregszemléje lesz

Január 22. és január 25. között a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShowt. Az esemény várhatóan 2020. legnagyobb gépseregszemléje lesz. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár szerint „ez egy fontos bemutatóhelye a magyar agráriumnak, ahol egy mezőgazdasági termelő ezt az input piacot, elejétől a végéig, teljes mértékben át tudja tekinteni”.

Sikeres családi vállalkozás

Szente egy közel 300 lelkes falucska Nógrád megyében, itt gazdálkodik a Maszlik család. 350 hektár föld, 100 tejelőmarha a birtok alapja, de ennél is fontosabb, az az elszántság, ami az elmúlt 28 évben jellemezte őket.

Hír TV