2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Soroló: az Összetartozás Pálinkájában 21 cég, 21 család munkája van

Hír TV

2019. december 29., vasárnap 08:00

Idén is bőséges volt a halkínálat, de a magyarok még mindig kevés halat fogyasztanak az Európai Unió más országaihoz képest. Megmutattuk milyen célokat tűztek ki ennek növelésére az ágazat képviselői. Kihívásokról, feladatokról és tervekről is szó volt ma, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke értékelte az esztendőt. Bemutattuk milyen volt az idei Összetartozás Pálinkája rendezvény, amelyet huszonegyféle almapálinkából készítettek el. Ellátogattunk Kuprivecz Józsefhez is, akit nem rég választottak be Nemzeti Borkiválóságok közé.

Jó volt az idei haltermés

Van hal bőségesen, nem is egyféle, mégis alacsony a halfogyasztás Magyarországon az Európai Unió átlagához képest. Egy budapesti piacon az ágazat szereplői mutatták be az idei haltermést és a hosszútávú stratégiai célokat. Jó hír, hogy bőséges volt a 2019. évi haltermés és az árak sem növekedtek. Ráadásul a halfogyasztás is folyamatosan emelkedik.

Sok feladat volt és lesz

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének idén a egyik stratégiai feladata az Európai Unió költségvetésével kapcsolatos tervek, intézkedések, a másik, a hazai agrárszakmai kihívások figyelemmel kísérése és megoldások keresése volt.

Összetartozás Pálinkája

A Pálinka napon az Érpatak község melletti pálinkaházban, a Zsindelyesben tartottak konferenciát, amelyen elhangzott, az Összetartozás Pálinkájában 21 cég, 21 család munkája van. Összefogásuk példátlan, a jövőt illetően pedig hatékony és sikeres lehet.

Nemzeti Borkiválóság

Újból elismerték egy zalai borász, Kuprivecz József munkásságát, akinek a cserszegi fűszeresét nemrégiben beválasztották a Nemzeti Borkiválóságok közé. Ezzel a borfajtával csaknem egy évtized alatt, közel félszáz arany és ezüst minősítést szerzett, országos borversenyt nyert és bekerült Magyarország top 100 bora közé. A lista persze korántsem teljes.

Teljes adás:

Hír TV