2022. 05. 22. Vasárnap Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Vetítő 23:10

Soroló

Soroló: Az év legfontosabb földműves dátuma közeleg

Szankciómentesen idén május 16-ig van lehetőség a közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímekhez kapcsolódóan kérelmet beadni, adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, valamint kifizetési kérelmet rögzíteni.

A 2022. május 16-át követően benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására május 31-ig van lehetőség. A módosítással érintett jogcímre megállapítandó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalékos csökkentésével járó szankciós módosításra pedig 2022. június 9-ig nyílik mód.

A részletekről Ignácz Balázs, a Magyar Államkincstár (MÁK) igazgatója beszélt a Soroló stábjának.

További témáink:

Zöldséges család

Ahonnan Budapest piacait látják el zöldséggel. Húsz hektáron termeszt szabadföldi növényeket a Némedi család Alsónémediben.

Szemle

Megtartották Hódmezővásárhelyen a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. Több mint 50 ezer látogatót fogadott a háromnapos esemény. Összefoglaljuk a hétvége programját.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Soroló: A 25. pápai Expo és Agrárpiknik

Lezajlott a 25. pápai Expo és Agrárpiknik. A kétnapos rendezvény megnyitó ünnepségén Nagy István agrárminiszter a szakmai összefogás fontosságát hangsúlyozta. 2022. május 21.

Soroló: Sárgába borulva

Soroló, a vidék magazinja. 2022. május 07.

Soroló: Érdemi segítség a generációváltásban

A kormány decemberben fogadta el a gazdaságátadásáról szóló törvényt. A Soroló stábja erről kérdezte Cseh Tibort, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének főtitkárát. 2022. április 30.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Soroló: már a galambot is vágóhídra viszik

Új utakon – letették Görbeházi Galamb Tenyészcentrum alapkövét; Választás – sokan jelentkeztek a parlagon tartott területek támogatására, de közben az unió feloldotta az erre vonatkozó korlátozásokat; Trend – virágot termeszteni is érdemes, hiszen a magyar piacon a járvány óta fellendült az ágazat forgalma, a Jászságba látogattunk.

Soroló: Még kevés az eső

Március végén a belügyminiszter a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot az ország teljes területére
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!