2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Soroló

Soroló: Az agrárkutatás kihívásai

Miközben ügyes uniós pályázónak számít Magyarország, addig a kutatási, fejlesztési programokban az uniós támogatási keretnek csak fél százalékát tudtuk megszerezni. Ez az alacsony teljesítmény jellemző a később csatlakozott közép-kelet-európai államokra. A 13 később csatlakozott ország az innovációs keret 5 százalékát kapta meg.

  • Soroló: Az agrárkutatás kihívásai

 

A közelmúltban az agrárminisztériumban azért találkoztak az agrárszakemberek és az szakújságírók, hogy az agrárkutatás területén miként lehetnénk sikeresebbek.

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar szereplők sikeres pályázataikkal egyre több uniós forrást tudjanak bevonni. Ezzel is erősítve a jövedelmezőbb és fenntarthatóbb élelmiszertermelést, finanszírozást és a versenyképességet.

Dohánytermelés

Az elmúlt évek átlagához képest elmarad az idei dohány mennyisége. Ennek okairól és az ágazat kihívásairól is szó esett adásunkban. A stáb ellátogatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ahol a magyar dohány 85 százalékát termelik.

Problémák a búzával

Az idei és a tavaly őszi időjárás miatt országszerte gondok voltak a búzával. Békés megyében értékeltük a gabona idei minőségét és mennyiségét, amire a fuzárium szennyezettség és a túl magas toxintartalom is nagy hatással volt.

Teljes adás: 

Hír TV

 

További epizódok

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata. 2023. június 15.
Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!