2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Soroló

Soroló: A MAGOSZ határozottan a fiatal gazdák felé fordult

Stafétaváltása készülve: minden megyében megalakultak a fiatal gazdakörök. A Soroló stábja interjút készített Jakab Istvánnal, a MAGOSZ elnökével.

  • Soroló: A MAGOSZ határozottan a fiatal gazdák felé fordult

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége a közelmúltban határozottan a fiatal gazdák felé fordult. Most minden megyében megalakítják a fiatalok gazdakörét. Jakab István komolyan gondolja a fiatalok felkarolását. A MAGOSZ elnöke stábunknak elmondta, segíteni kell őket a felkészülésben, mert egy nagyon nehéz időszak előtt állnak.

A fiatalok egész életükkel vállalják ezt a tevékenységet, ezért fontos, hogy egy jól működő szervezet tagjaként egymással tudjanak egyeztetni, párbeszédet folytatni, de ugyanúgy a MAGOSSZAL is, hogy átadja a tapasztalatokat, a meglévő tudást és viszont, a fiatalok is meg tudják osztani a birtokukban lévő korszerű tudást – nyilatkozta Jakab István, aki szerint a fiatalok óriási kihívások előtt állnak.

Közlése szerint, amint a pandémiás helyzet lehetővé teszi az első kongresszusukat úgy szervezik majd meg, hogy minden megyében működő megyei fiatal gazdaszervezet küldöttjei jelen lesznek.

Igazolás kell a pályázathoz

Közeleg egyes mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételének határideje. Akik most tervezik a pályázatok beadását, azoknak hatósági bizonyítványt kell bemutatniuk őstermelői jogukról.

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok beadásakor – mint például a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása”, „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”, „Kertészeti üzemek korszerűsítése”, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” – a pályázóknak igazolniuk kell az őstermelői jogviszonyukat.

A termelők az érvényes őstermelői igazolványról szóló hatósági bizonyítványt a Nébihnél kérelmezhetik. Az igénybejelentő nyomtatvány az alábbi linken érhető el:

Jó védekezés, sok kukorica

A csemegekukoricát az elmúlt években átlagosan 30-34 ezer hektáron termesztették Magyarországon, Hajdú-Bihar megye ennek a számnak jelentős részét képezi, a nagymúltú Hajdúböszörményi Mezőgazdasági Zrt.-nél hamarosan végeznek a másodvetésű csemegekukorica betakarításával.

Az aszályos időszakban jól védekeztek, sok kukorica termett.

Teljes adás:

HírTV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!