2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Soroló: 25 milliárdos segítség

2020. július 11., szombat 08:21

25 milliárd forintos támogatással segíti a kormány a magyar gazdákat, hogy a koronavírus-járvány után megtartsák likviditásukat és stabilizálják termelésüket, az első csomagban az élelmiszeripari vállalkozások jutnak a legtöbb pénzhez.

Az Agrárminisztérium három szakaszban hirdeti meg a Gazdaságvédelmi Alap által a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított 25 milliárd forintnyi, támogatási programot, amelyek a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat segítik.

Az első kör a sertés- és baromfitartókat, az élelmiszeripari vállalkozásokat, a dísznövény ágazatot, valamint a halász- és halgazdásokat érinti.

Új terményszárítót adtak át

Új terményszárító és -tároló üzemet létesített a Gabért 2003. Szövetkezet a Veszprém megyei Mezőlakon, mely a környék száznál több gazdálkodójának a gabonáját vásárolja fel, tárolja és értékesíti innen, évente mintegy másfél milliárd forintos forgalmat lebonyolítva.

Átalakul a szakképzés

A koronavírus-járvány okozta szervezési neházségek ellenére mindenkinek sikerült vizsgát tennie a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában. Utolsó körben a felnőttképzésben részt vevők megmérettetése történt. 

Teljes adás: 

HírTV