2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Soroló

Soroló: 25 milliárdos segítség

25 milliárd forintos támogatással segíti a kormány a magyar gazdákat, hogy a koronavírus-járvány után megtartsák likviditásukat és stabilizálják termelésüket, az első csomagban az élelmiszeripari vállalkozások jutnak a legtöbb pénzhez.

Az Agrárminisztérium három szakaszban hirdeti meg a Gazdaságvédelmi Alap által a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított 25 milliárd forintnyi, támogatási programot, amelyek a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat segítik.

Az első kör a sertés- és baromfitartókat, az élelmiszeripari vállalkozásokat, a dísznövény ágazatot, valamint a halász- és halgazdásokat érinti.

Új terményszárítót adtak át

Új terményszárító és -tároló üzemet létesített a Gabért 2003. Szövetkezet a Veszprém megyei Mezőlakon, mely a környék száznál több gazdálkodójának a gabonáját vásárolja fel, tárolja és értékesíti innen, évente mintegy másfél milliárd forintos forgalmat lebonyolítva.

Átalakul a szakképzés

A koronavírus-járvány okozta szervezési neházségek ellenére mindenkinek sikerült vizsgát tennie a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában. Utolsó körben a felnőttképzésben részt vevők megmérettetése történt. 

Teljes adás: 

HírTV

 

További epizódok

Soroló: Jelentős az érdeklődés az idei tanyafelújítási pályázat iránt

A sokat látott Veszprém megyei gazdák is meglepődtek az idei aszály miatt. 2021. szeptember 25.

Soroló: Fél év alatt 92 milliárdot költöttek a gazdák korszerűsítésre

Évről-évre korszerűbbé válik a mezőgazdasági géppark Magyarországon 2021. szeptember 18.

Soroló: Jöhetnek a drónok és az informatika által segített mezőgazdaságok

Digitalizáció a mezőgazdaságban. 2021. szeptember 04.

Legfrisebb híreink

Magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Fejleszteni kell a Magyarországot Horvátországgal összekötő infrastruktúrát, mert a határ menti együttműködés dinamikusabbá tétele elősegíti a gyors újraindítást - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán.

Megkapta Biden a harmadik oltást

Az amerikai TV társaságok kamerái előtt vette fel a harmadik, koronavírus elleni vakcinát az amerikai Egyesült Államok elnöke.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!