2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Nőiesedik a borászszakma is

Hír TV

2018. április 13., péntek 10:00

Elhatároztuk, hogy néhány ifjú hölgyet bemutatunk nézőinknek. Első utunk Villányba vezetett. Gere Andrea a családi hagyományokat folytatja. Azt mondja, belenőtt ebbe a hivatásba, hiszen már kisgyermekként is követte szüleit munka idején a szőlőbe. Most a családi borászat borainak úgymond a finomhangolását végzi.

Raskó Györggyel átnéztük a pártok választási programját. Olyan tételmondatokat, bekezdéseket kerestünk, amelyekkel a magyar vidéket akarják megszólítani. Igazán ilyet nem találtunk, pedig hatszáz falut fenyeget most is a teljes elnéptelenedés veszélye. Az értékes, ámde semmire nem használt zártkertek együttes területe meghaladja a 70 ezer hektárt.

Bognár Lajos országos főállatorvossal a trükköző élelmiszer-feldolgozókról és kereskedőkről beszélgettünk. Szó esik nagy fogásokról is és az élelmiszer-biztonság hazai, valamint európai trendjéről.

Kartalon arról váltottunk néhány szót, hogy egy korszerű raktár mennyivel ad nagyobb mozgásteret a növénytermesztőknek. Hát ha még a „zacskózást”, a kisebb mennyiségek kicsomagolását is meg tudják a segítségével oldani.

A Soroló április 7-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!