2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Soroló

Nincs vége a rendrakásnak a nagybani zöldségpiacon

A virágpiacon visszaesett az elmúlt években a kereslet a kálák iránt. Ebből a virágfajtából volt nagytermelő a szabadszállási kertészet. A tulajdonos ettől az évtől a konyhai zöldségfélék felé fordult. A fóliás és a szabadföldi termelésbe egyaránt belevágott. Ebben a termékkörben megfelelő a mennyiségi kereslet. Az ár-érték arányon azonban lehetne vitatkozni.

Nincs vége a rendrakásnak a nagybani zöldségpiacon. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a húskereskedelemben is gyakori az import átcímkézése magyar termékké. Az ügyeskedők a 27 százalékos áfa nagy részét a saját zsebükbe terelgetik. A Magosz amellett érvel, hogy legyen kétharmados törvény a parlament által ezekben a hetekben tárgyalt földtörvény. Az érdekvédők a helyi gazdáknak is nagyobb beleszólást adnának a tulajdonosváltásokba.

 

További epizódok

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata. 2023. június 15.
Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!