Nem egyszerű mesterség a beigli (avagy bejgli) sütés, mármint a pékségekben. Nem is foghatnak hozzá a vállalkozók bejelentkezés nélkül, a címzett a Nébih. Aztán figyelni kell a jogszabályokat is, amik ellentmondanak egymásnak, mármint a töltelék mennyisége tekintetében. Aztán igencsak megdrágult az idén a mák és a dió is. A jászapáti Borbás pékség segítségével elemezzük a karácsonyi sütemény üzemi gyártásának körülményeit.
Egyre többen hisznek a szőlőmag alkotó részeinek jótékony hatásában. Sárkány Péter borászt hívjuk segítségül a tisztánlátáshoz. Az is kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy milyen eszközzel aprítják, vagyis inkább koptatják, a magokat.
Somogyudvarhelyen az állattenyésztő szövetségek szerepének fontosságáról, a tiszta viszonyok megteremthetőségéről rögzítettünk beszélgetést az egyik legújabb húsmarha tenyésztő egyesület, az anguszosok elnökével, Mihalecz Andrással