2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Soroló

Mechanikus berendezésektől a robottechnikáig

  • Mechanikus berendezésektől a robottechnikáig

43 esztendő egyetlen munkahelyen, mégpedig egy mezőgazdasági gépszerelő műhelyben. Közben többször történt generációváltás az erőgépekben és a munkagépekben. Az egyszerű, mechanikus berendezésektől eljutottunk a robottechnikáig. Csak azt sajnálja, hogy a mostani fiatalok közül igen kevesen választják ezt az izgalmas, mindig megújuló szakmát. Bores Attila története.

Egy esztendeje jártunk Ebesen, a Borúzs házaspár tanyáján. Akkor – egy régi konfliktus folytatásaként – a helyi önkormányzat kerítést épített a bejárójuk elé. Most már drót is van a kerítésen és a valamikori gépbejáró kaput talán elbonthatatlannak épített barikád zárja el. A telekhatárvitából már egyik fél szerint sem látszik a kiút. Ezúttal az önkormányzat álláspontját is megismerhetjük az évtizedes vitáról. Felhívnánk a figyelmet a polgármester asszony gesztusára, amikor szóba kerül az, hogy az idős házaspár is fizet – több százezer forintos nagyságrendben – helyi, iparűzési adót.

Egyre kedveltebb a gesztenye a gasztronómiában, ám ebből a gyümölcsből egyre kevesebb terem idehaza. Közben a valamikori népi csemegéből extra árú prémium csemege lett. A Nébih gesztenyetelepítésre biztatná a föld- és az erdőtulajdonosokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!