2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az elmúlt évtized történései

Hír TV

2018. március 16., péntek 11:00, frissítve: péntek 11:11

Raskó Györggyel elkezdjük elemezni az elmúlt évtized hazai agrártörténéseit. Az vitathatatlan tény, hogy a növénytermesztésünk figyelemre méltó eredményeket rögzíthet. Ugyanakkor – talán gyorsuló ütemben – folytatódott az állattenyésztés hanyatlása. A legnagyobb kudarc a sertéságazat. Mostanra a kormány 6 millió sertést tervezett, ehelyett mindössze 2,8 millió egyed az aktuális állomány.

Ezekben a hetekben kampányszerűen bírál el a vidékfejlesztési államtitkárság beruházási pályázatokat. Még olyanokat is, amelyekben egyévesnél is nagyobb volt a késésük. Vranovics Károly, az Alpha-Vet Kft. ágazati igazgatója szerint a felszerelési tárgyakban nem lesz hiány. Előfordulhat, hogy 5-15 százalékkal most már magasabb az áruk, mint amikor a pályázati anyagok készültek. A szűk kapacitás az építőiparé. Mivel nagy a kereslet, megugrottak a kivitelezési árak. Nemritkán akár 30 százalékkal is. Nos, ez nagy fejtörést okozhat a nyerteseknek.

Szeptembertől indul az agrobiznisz-menedzserképzés a Corvinuson. Milyen más agrárdiplomát lehet szerezni a magasan jegyzett fővárosi kampuszon? Mit érnek az itteni diplomák? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

A Soroló március 10-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!