2019. június 17.,
hétfő, Laura, Alida napja

A mezőkre cserélt katedra

Hír TV

2018. december 9., vasárnap 11:00, frissítve: vasárnap 11:39

Bemutatjuk Szőllősi Gergelyt, aki másfél évtizeddel ezelőtt az egyetemi katedra helyett a családi gazdálkodást választotta. Ma már docens lehetne valamelyik egyetem felsőfokú intézetében, ehelyett egy családi gazdaságot és egy úgynevezett kis integrációt vezet. Nem bánta meg a döntését, mert a gyakorlati munkában jobban érzi magát, mint az oktatási intézmény hierarchiájában. A jövedelmi állapotát és a lehetséges egyetemi fizetését is összevetjük. Csak úgy szemérmesen.

Ratkos József Nyíregyházán két évtizede álmodik egy tudás terjesztő biocentrumról. A kiinduláshoz rendelkezik egy szép, ligetes és szántós területtel. Egyedül nem megy. Támogatásból jutott a térségnek az elmúlt időben, viszont ez a terv uniós és nemzeti pénzt nem kapott az induláshoz. Pedig a bokor tanyákon még lenne kereslet a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel kapcsolatos bio és ökoismeretekre.

Az osztrák gazdák azzal akadályozták meg ausztriai területen a magyar gazdák cukorrépa rakodását, hogy tulajdonukba vették a vagonokhoz vezető rámpákat.

Móré Attilával, a Alpha-Vet holding tulajdonosával az állatorvosi szakma presztízséről beszélgetünk és arról, hogy ezen a területen is mekkora szükség van a menedzserekre illetve a menedzseri szemléletre.

A Soroló december 8-i adása.