2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Soroló

A csalók ezen a területen is megjelentek


Ismét egy takarékos tüzelési módról részletesen. Az energianövények aprítékából készült brikett felébe sem kerül, mint a hasonló fűtőértékű földgáz. A nagyfogyasztók ömlesztve használhatják az aprítékot, így ők még kevesebbért juthatnak hozzá ehhez a tüzelőhöz. Ezen a télen már nincs értelme fűtési módot váltani, viszont egyre többen tervezik, hogy olcsóbb energiahordozóra térnek át a következő hónapokban. A Gödöllői Egyetem mintagazdaságában készült a riportunk.

A magyar mezőgazdaság legsikeresebb területe az elmúlt hónapokban a húsmarhaexport volt. Elsősorban az erős török vásárlási kedvnek köszönhetően ősszel 1200 forintig emelkedett a fiatal állatok kilogrammonkénti értékesítési ára. Sajnos a csalók ezen a területen is megjelentek. A törökök rájöttek az ügyeskedésre, ezért időlegesen felfüggesztették a beviteli engedélyek kiadását.

Tavaly hirdette meg először a fiatal gazdák szervezete, az Agrya a Vesd be magad! akciót. Általános iskolásokhoz juttattak el vetőmagcsomagot azért, hogy a nebulók saját veteményes kertet alakítsanak ki odahaza. Az idén is elindult ez az akció. Még a szervezőket is meglepte a jelentkezők tömege.

 

További epizódok

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata. 2023. június 15.
Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!