2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Sajtóklub

Schmidt Mária: Kudarcos 16 évet tudhat maga mögött Angela Merkel

Minden értéknek, minden összekapcsoló erőnek, ami közösségekbe rendezné az európai népeket és országokat, a Nyugat ellentmond - erről beszélt a Bayer show-ban Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója kitért a közelgő német választásokra is, amely - véleménye szerint - egy kudarcos 16 év lezárása lesz.

Angela Merkel volt Európa vezetője is. Európában is ugyanazt csinálta, mint Németországban. Minden konfliktust a homokba futtatott, mindenhol megpróbált valamilyen hátulról kimunkált kompromisszummal valamit elérni, aminek végülis egyetlen egy értelme volt, hogy a német gazdaság jól járjon belőle, de egyébként az Európai Uniót is elindította a felbomlás útján, hiszen a britek kiváltak, a térségünket pedig maga ellen hergelte – jelentette ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária szerint Angela Merkel kudarcot vallott, ez alól persze kivételt jelent a saját hatalmi ambícióinak a kielégítése, mert – mint azt hozzátette – abban 100 százalékosan teljesített. Problémának nevezte, hogy gyenge a német hadsereg, a csőd szélén áll az ország autóipara és nem tudni semmit sem a transzatlanti viszonyokról.

A mostani német választás arról szól, hogy akarják-e a németek folytatni ezt a semmit, ezt a 16 éves ejtőzést – fűzte hozzá.

Schmidt Mária az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója kapcsán arról beszélt: nem azért nem lehet megbocsájtani ezt a beszédet, mert trágár volt, hanem mert kiderült belőle, hogy Gyurcsány Ferenc semmibe veszi a választópolgárokat.

Teljes adás:

 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: A Békemenet mostanra egy zarándoklattá nemesedett

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. október 26.

Sajtóklub: A magyar társadalom alkotmányos eszközökkel vágta pofán a baloldalt 2010-ben

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. október 18.

Sajtóklub: Karácsonyt a saját párttársai ennék meg reggelire, ha miniszterelnök lenne

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. október 11.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!