2020. április 2.,
csütörtök, Áron napja

Sajtóklub: Új szemlélet szükséges

Hír TV

2019. december 30., hétfő 22:00

Bencsik András a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője és Huth Gergely a Pesti Srácok főszerkesztője voltak a Sajtóklub vendégei.

Bencsik András szerint árnyalja a dolgot, hogy a skót miniszterelnök bejelentette, ők bent akarnak maradni az unióban, ki kívánnak lépni a Nagy-Britanniából.

„Skóciában ezen a választáson a skót függetlenségi párt elsöprő győzelmet aratott. Egyféleképpen lehet mérni a dolgokat, nincs kettős mérce, Anglia mehet, ők maradnak. Az Európai Unió ezzel így vagy úgy, de jelentősen meg fog változni. A tekintetben osztom Orbán Viktor optimizmusát, hogy Európának egyetlen útja van, a józan ész útja. Olyan mértékben fertőződött át Nyugat-Európa a migrációval, hogy vagy a józan ész útját választja, és akkor túlél, vagy nem, és akkor ketté fog szakadni egy túlélő keleti részre és egy hanyatló nyugatira.”

Gajdics Ottó azt mondta, egyik szeme sír, a másik nevet:

„Eggyel több képviselőt tudott kiküldeni a Fidesz-KDNP szövetség Brüsszelbe, mint azelőtt. Ugyanakkor az a tény, hogy feljött a DK és a Momentum, olyan mértékben alázott meg engem, hogy nagyon nehéz volt viselni. Dobrev Klára, Cseh Katalin ott tobzódnak, és folyamatosan gyalázzák azt a kormányt, amelyiket nagy többséggel megválasztottunk. Jobb, hogyha tudomásul veszik, hogy amikor a kormányt és a kormányfőt szidják, akkor három millió ember lelkébe taposnak bele.”

Huth Gergely leszögezte, ha ma tartanák az európai parlamenti választásokat, akkor legalább ugyanez az eredmény születne, de lehet, hogy még egy helyet behúzna a Fidesz-KDNP.

„Ezt csak azért mondom, mert a neobolsevik romantika szerint Orbán Viktor és kormánya már megbukott, és egy bunkerben remegve várják a 2022-es végső összeomlást. Erről nincsen szó, de én is emlékszem arra, hogy elképesztően csalódott és felemás érzés volt. (…) Szerintem a következő év arról fog szólni, hogy dönteni és választani kell. Ahogy a skótoknak dönteniük kell, a briteknek dönteniük kell, előbb-utóbb nekünk is meg kell mondani, hogy például az Európai Néppártban ez így tovább nem megy, nem ide tartozunk.”

Teljes műsor:

 

Hír TV