2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Sajtóklub: Nyugat-Európában szembesültek azzal, hogy a liberális hegemónia pillanatok alatt összedőlhet

Hír TV

2020. március 9., hétfő 21:55

A Sajtóklubban Bayer Zsolt műsorvezető vendégei Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője voltak.

„Ismerünk – csak itt Magyarországon – néhány óriási váltást a történelemből. Hogyan lettek ’45 után a nyilasokból ÁVO-sok, aztán a rendszerváltáskor hogyan lettek a tervutasításos, szocialista gazdaság képviselőiből, továbbá párttitkárokból első körben milliárdos nagyvállalkozók? Most újabb váltást éltünk meg a múlthéten. A Die Presse hosszú cikkben címlapon közölte, hogy itt az ideje bocsánatot kérni Orbán Viktortól, aki már 5 évvel ezelőtt pontosan azt cselekedte, amit most az Európai Unió lelkesen üdvözöl Görögországban, de 5 évvel ezelőtt Orbán Viktort ezért lenácizták. (…) Na ezt egy kicsit kommenteljük meg, jó?"

-          vezette fel a témát Bayer Zsolt műsorvezető.

„Én, amikor ilyet hallok mindig elbizonytalanodom kicsit. Maga a szerző is, aki ezt a cikket jegyzi, maga is hasonlította Hitlerhez Orbán Viktort nem is olyan régen. Amikor ilyeneket csinálnak úgy elgondolkozom: Atyaúristen! Mire készülnek, hogy elkezdik dicsérni Orbán Viktort? (...)”

-          mondta el véleményét Gajdics Ottó.

„A török elnök ráijesztett Nyugat-Európára, az az igazság. Tehát láthatóvá vált, hogy technikailag nincsen akadálya annak, hogy elinduljanak a migránsok tíz- vagy százezrei, és egy pillanat alatt lehullott az álarc. És kiderült, hogy halálra vannak rémülve.”

-          tette hozzá Bencsik András.

„A kis barátaink féltik az irhájukat, ez teljesen nyilvánvaló, ugyanis most szembesültek azzal, hogy az a liberális hegemónia, amit évtizedeken keresztül építettek összedőlhet pillanatok alatt, azzal a szerkezettel, amivel ők az élén vannak magukkal rántja és maguk alá temeti az egész. És csak egy jelenet – mert olyan elképesztő hírek vannak és olyan jelenetek zajlanak le a szemünk előtt, hogy a történelemkönyvek oldalain összesűrítve szoktunk ilyenekkel találkozni – hogy a tegnapi nagyon odamegy a török hadsereg terepjárója a görög határkerítéshez, ráköt egy láncot és kitépi a kerítést, hogy hadd menjen csak át a migránsok Európába. Tehát Merkelék meg a a Die Presse által pártfogolt politikusok ezzel a Törökországgal kötöttek alkut és tőlük remélték, hogy majd akkor örök időkig megvédi? (...)”

-          mondta Huth Gergely.

Hír TV