2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Nehéz lehet az ellenzéknek, amikor a tényekkel kell hadat vívnia

Elkezdődött a parlament őszi ülésszaka; Az ellenzék szerint Orbán hekkelte meg az előválasztást; Hazugság, hogy a kormány elüldözte Budapestről a CEU-t. A Sajtóklubban Bencsik András, Gajdics Ottó, Néző László és Bayer Zsolt.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indult az Országgyűlés őszi ülésszakának első napja hétfőn.

A kormányfő beszámolt arról, hogy

  • a nemzeti konzultáció - amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett - a kormányt döntésekre kötelezi. Az első döntést már meg is hozták, meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.
  • 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót.
  • A nyugdíjasok ebben az évben újabb inflációs kiegészítést kapnak és a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak.
  • A kormány a nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet szeretne adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak is.

Nehéz lehet az ellenzéknek, amikor a tényekkel kell hadat vívni, ez a rögeszmés átkozódás, ahogy néhány elmebeteg produkálta magát – jelentette ki Bencsik András. Hozzátette: amikor a Mindenhatóhoz kell fohászkodni, hogy ezeket az őrülteket el kell viselni az egy komoly dolog. Az újságíró emlékeztetett, a válság alatt őrületes tartalékokat kellett felhalmozni és „valahogy nem lopódtak el a százmilliárdok, az ország nagyszerűen működik”.

Ez a paradicsomi állapot addig tart, amíg ezek a futóbolondok, élükön Gyurcsánnyal nem kerülnek a hatalom közelébe, onnantól kezdve itt katasztrófa lesz

– mutatott rá.

Gajdics Ottó szerint az ellenzék egy rendkívül agilis és cselekedni képes kormánnyal állnak szemben és közben egy előválasztási cirkusszal vannak elfoglalva.

Jól látszik, hogy minden olyan mondatuk, amivel a mozgósítást megpróbálták volna elérni az gyakorlatilag szétporlik és jelentéktelenné válik, amikor kiáll a miniszterelnök és elkezd a valóságról beszélni

– tette hozzá az újságíró.

Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőságánek főszerkesztője emlékeztetett, a Gyurcsány-Bajnai-korszakban csak azt lehetett hallani, hogy megszorítások lesznek, mindenkitől mindent elvettek, így most szinte érthető az ellenzéki csalódottság, hiszen a jelenlegi kormány nem elvesz, hanem gyakorlatilag a társadalom minden rétege kap valamit.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulója kapcsán megjegyezte:

most sokkal könnyebb miniszterelnöknek lenni, hiszen ugyanazt lehet mondani a frakciónak, mint az ország népének, hiszen nem kell a frakciónak bevallani, hogy „elk*rtuk és hazudtunk”.

Teljes adás: 

 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: Karácsonyt a saját párttársai ennék meg reggelire, ha miniszterelnök lenne

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. október 11.

Sajtóklub: Súlytalan, értelmetlen az előválasztás, Karácsony Gergely nem lesz kormányfő

Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak Bayer Zsolt műsorvezető vendégei a Sajtóklubban. 2021. október 04.

Sajtóklub: Németország elvesztette az irányát

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!