2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Nehéz lehet az ellenzéknek, amikor a tényekkel kell hadat vívnia

Elkezdődött a parlament őszi ülésszaka; Az ellenzék szerint Orbán hekkelte meg az előválasztást; Hazugság, hogy a kormány elüldözte Budapestről a CEU-t. A Sajtóklubban Bencsik András, Gajdics Ottó, Néző László és Bayer Zsolt.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indult az Országgyűlés őszi ülésszakának első napja hétfőn.

A kormányfő beszámolt arról, hogy

  • a nemzeti konzultáció - amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett - a kormányt döntésekre kötelezi. Az első döntést már meg is hozták, meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.
  • 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót.
  • A nyugdíjasok ebben az évben újabb inflációs kiegészítést kapnak és a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak.
  • A kormány a nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet szeretne adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak is.

Nehéz lehet az ellenzéknek, amikor a tényekkel kell hadat vívni, ez a rögeszmés átkozódás, ahogy néhány elmebeteg produkálta magát – jelentette ki Bencsik András. Hozzátette: amikor a Mindenhatóhoz kell fohászkodni, hogy ezeket az őrülteket el kell viselni az egy komoly dolog. Az újságíró emlékeztetett, a válság alatt őrületes tartalékokat kellett felhalmozni és „valahogy nem lopódtak el a százmilliárdok, az ország nagyszerűen működik”.

Ez a paradicsomi állapot addig tart, amíg ezek a futóbolondok, élükön Gyurcsánnyal nem kerülnek a hatalom közelébe, onnantól kezdve itt katasztrófa lesz

– mutatott rá.

Gajdics Ottó szerint az ellenzék egy rendkívül agilis és cselekedni képes kormánnyal állnak szemben és közben egy előválasztási cirkusszal vannak elfoglalva.

Jól látszik, hogy minden olyan mondatuk, amivel a mozgósítást megpróbálták volna elérni az gyakorlatilag szétporlik és jelentéktelenné válik, amikor kiáll a miniszterelnök és elkezd a valóságról beszélni

– tette hozzá az újságíró.

Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőságánek főszerkesztője emlékeztetett, a Gyurcsány-Bajnai-korszakban csak azt lehetett hallani, hogy megszorítások lesznek, mindenkitől mindent elvettek, így most szinte érthető az ellenzéki csalódottság, hiszen a jelenlegi kormány nem elvesz, hanem gyakorlatilag a társadalom minden rétege kap valamit.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulója kapcsán megjegyezte:

most sokkal könnyebb miniszterelnöknek lenni, hiszen ugyanazt lehet mondani a frakciónak, mint az ország népének, hiszen nem kell a frakciónak bevallani, hogy „elk*rtuk és hazudtunk”.

Teljes adás: 

 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: A Békemenet mostanra egy zarándoklattá nemesedett

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. október 26.

Sajtóklub: A magyar társadalom alkotmányos eszközökkel vágta pofán a baloldalt 2010-ben

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. október 18.

Sajtóklub: Karácsonyt a saját párttársai ennék meg reggelire, ha miniszterelnök lenne

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. október 11.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!