2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Sajtóklub: Istennek hála, meglett az egymillió

2020. május 11., hétfő 21:55

Összegyűlt az egymillió aláírás a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett európai polgári kezdeményezéshez.

„Megvallom őszintén, hogy a kishitűség, amit említettél az sosem volt rám jellemző, de szorongtam, hogy mi lesz. Borzasztó volt tudni, hogy januárban még valami 50 ezer aláírás volt csak. Le a kalappal Pesty Laciék előtt, akik úgy fel tudták rázni a nemzeti oldalt, hogy ezalatt az 1-2 hét alatt több aláírás gyűlt össze, mint előtte hónapokon keresztül”

- mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Az valóban kétséges, hogy az Európai Unió napirendre tűzi-e, hiszen még négy országban kell kellő számban aláírásokat gyűjteni, összesen hét országban kell sikert elérni. Az egymillió szavazat már szerencsére megvan. Ami az én számomra hihetetlenül lelkesítő gondolat, hogy ez a kezdeményezés Székelyföldről indult el, tehát először az elszakított részekből indult el egy a nemzet egységesüléséért is szolgáló kezdeményezés”

- fogalmazott a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik András.

„Elsősorban azt kell mondjam, ez lélektanilag volt egy elképesztően fontos dolog, hogy végül is összejött a több, mint egymillió aláírás. Én is azért szorongtam, hogy gyakorlatilag meg fog ismétlődni 2004 decembere és miképpen 2004 decemberéért is és ezt szeretném hangsúlyosan aláhúzni, a nemzeti oldal volt elsősorban a hibás és a felelős. (…) Akkor is rajtunk múlt és rettenetes érzés lett volna, ha most is rajtunk múlik és nincs meg az egymillió”

- hangoztatta Bayer Zsolt.

Teljes adás:

HírTV