2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sajtóklub

Sajtóklub: Isten óvja a királynőt odaát, minket pedig itt, a földi létben

Oroszország sem gázt, sem olajat, sem szenet nem fog szállítani Európába, ha az EU-ban ársapkát vezetnek be az orosz gázra - mondta Vlagyimir Putyin a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon. A hírről a Sajtóklub vendégei is elmondták a véleményüket.

  • Sajtóklub: Isten óvja a királynőt odaát, minket pedig itt, a földi létben

Adásunk elején Gajdics Ottó, Néző László, Bencsik András és Bencsik Gábor megemlékezett az életének 97. évében elhunyt II. Erzsébet brit királynőről, majd vendégeink szót ejtettek arról, hogy mi várható Liz Trusstól, Nagy-Britannia új miniszterelnökétől. 

A műsor második felében arról volt szó, hogy az Európai Bizottság árplafont javasol az orosz gázra, közben Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig arról beszélt, hogy nincs értelme korlátozni az orosz gáz árát az uniós országok számára, mert akkor máshová fogják eladni.

Az Európai Unió nincs abban a helyzetben, hogy meghatározza a gáz árát, arról nem is szólva, hogy az Európai Unió, ahogy Putyin elnök pontosan jelezte, sorra szegi meg az eddig emgkötött szerződéseket - közölte Bencsik András. A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint az orosz elnök üzenete világos volt, miszerint szórakozhattok, de akkor nem kaptok semmit

Rettenetesen elrontott helyzetként értékelte a dolgok jelenlegi állását bencsik Gábor, a Magyar Krónika főmunkatársa. Úgy fogalmazott, a válság kirobbanása óta az Európai Unió hülyébbnél hülyébb válaszokat adott és most. Az Unió szégyenének nevezte, hogy az oroszok több pénzt keresnek a gázon ma, mint a háború megindítása előtt. 

Meglátása szerint most Moszkva nyeregben érezheti magát, de előbb, vagy utóbb Európa le fog válni energiaforrásokról, ami nagyon drága lesz és a versenyképességével fog fizetni ezért. 

Nagyon nehéz telünk lesz most és még öt nehéz év vár ránk

- jegyezte meg. 

Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőség főszerkesztője rámutatott, az egyértelmű, hogy Putyin nem fogja lejjebb csavarni az energiafegyvert

Úgy tűnik - folytatta - az a kérdés most, hogy túléli-e az Európai Unió a mostani telet a jelenlegi formájában, megmarad-e ez a politikai berendezkedés? 

Megmarad-e a brit kormány, a német kormány, vagy a francia kormány? Mert lehet, hogy elsöpri egy népharag, ha nem lesz áram, ha nem lesz fűtés, ha nem lesz kenyér, ha nem lesz élelmiszer

- mutatott rá. 

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
Sajtóklub - „Veled vagyunk, Judit!” + videó

Sajtóklub - „Veled vagyunk, Judit!” + videó

Könnyek közt mesélt Varga Judit volt miniszter a Magyar Péterrel töltött éveiről a Frizbi Tv-ben. Varga Judit elmondta: Magyar Péter verbálisan és fizikailag is bántalmazta, terrorizálta és fenyegette a házasságuk alatt. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!