2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Sajtóklub: Gyurcsány a felfordulásban, a polgárháborúban érdekelt

2020. május 25., hétfő 21:55

Holnap lesz az őszödi beszéd 14. évfordulója. Az eheti Sajtóklubban felidézték Gyurcsány Ferenc felejthetetlen pillanatait.

„Az első benyomásom az volt hallgatva ezt a 14 évvel ezelőtti szöveget, hogy ezt igazából egy baráti körben Karácsony Gergely is elmondhatná. (...) Tehát most Karácsony Gergelynek hívják az akkori Gyurcsány Ferencet”

- mondta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

„Azon gondolkodtam, hogy vajon miért van a társadalomban egy elég széles réteg, amelyik egyáltalán nem úgy hallgatja ezt a beszédet, ahogyan mi. És ha visszagondoltok rá, rögtön az első pillanatokban megindult ennek a beszédnek az átformálása, az átértékelése. Retorikai csúcsteljesítmény – mondták róla, a legőszintébb igazságbeszéd - mondták róla. Miközben az "actor" végig arról beszél, hogy össze-vissza hazudoztak”

- vélekedett a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.

„Ha lenne egy emlékműve a baloldalnak, ami akkor jöhetne létre ha a baloldal már nem létezne és szeretnénk emlékezni elrettentésképpen, hogy volt egy ilyen politikai erő Magyarországon, akkor azt valahogy az őszödi beszédből kellene megformázni. Az egész jelenség, ami ebből a beszédből kiderül, az visszatükrözi azt, hogy a baloldal mindig addig kormányoz, amíg a más pénzét el nem költi. Utána mindig jönnek a jobboldali konzervatívok, akik helyrepofozzák a gazdaságot, hogy aztán a baloldal megint elherdálhasson mindent”

- fogalmazott a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely.

Teljes adás:

HírTV