2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Sajtóklub: Egy harmatgyenge ember harmatgyenge bejelentése

2021. május 17., hétfő 21:50

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó újságíró és Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője voltak Bayer Zsolt műsorvezető vendégei.

Nem emeltek vádat Matteo Salvini ellen a Gregoretti hadihajó ügyében, ártatlan! – kezdetben erről beszélgettek a műsor résztvevői, valamint arról, hogy a baloldali médiumok egyike még csak meg sem említette ezt.

„Egész egyszerűen arról van szó, hogy a balliberálisok hátsó feléből ki sem látszó ellenzéki lakájmédia, ha nem fűződik hozzá érdeke, akkor elhallgat híreket és utána azzal vádolja a kormánypárti médiumokat, hogy azok járnak így el, jó bolsevik szokás szerint.”

- fogalmazott ennek kapcsán Gajdics Ottó.

Karácsony Gergely mégis miniszterelnök-jelölt lesz, amit szülőfalujában a hétvégén jelentett be, mely bejelentés csaknem annyira volt váratlan, mint az azt két héttel megelőző Dobrev Klára bejelentése.

„Nem véletlenül nem láttam én ebben az emberben semmit, mert nincs ebben semmi. Olyan harmatgyenge, politikailag, intellektuálisan, hogy én nem is tudom, hogy lett belőle főpolgármester.”

- jegyezte meg Néző László.

„Nekünk egy ellenfelünk van, azt úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc. (…) Ez a szerencsétlen bábu, ez végrehajt egy parancsot, felépít valamit, amit majd a Gyurcsány akar, aki egy paranoiás, rögeszmés őrült, aki bármi áron meg akarja szerezni a hatalmat és azt se tévesszük szem elől, hogy azért, mert bosszút akar állni. Nem csak Orbán Viktoron, ezen az egész országon. Bosszút akar állni azért, mert egyszer gyáván el kellett menekülnie.”

- hangsúlyozta Bencsik András.

A műsorban Joe Biden amerikai elnök megválasztásához alkalmazott baloldali tippekre és trükkökre is felhívták a figyelmet, melyeket a magyar baloldali ellenzék szinte egy az egyben átvett.

Az adás második felében az izraeli-arab konfliktus eseményeiről is szó volt.

HírTV