2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sajtóklub

Sajtóklub: Bauer Miklós egy hóhér volt, akinek sok vér tapad a kezéhez

Bauer Tamás panaszáradatot tett közzé Facebook oldalán annak kapcsán, hogy most lenne 100 éves az édesapja, de még mindig odasúgják neki, hogy „körmös" Bauer pedig az ő édesapja, aki egyébként az ÁVH alezredese és kihallgatótisztje volt nem csinált rosszat, csupán a rendszer áldozata volt. Máthé Áron történész összeszedte, hogy az idősebbik Bauer mit is tett, mint kihallgatótiszt. Vajon mi lehetett a célja ennyi év után Bauer Tamásnak azzal, hogy felemlegette azt az időszakot?

  • Sajtóklub: Bauer Miklós egy hóhér volt, akinek sok vér tapad a kezéhez

„Valószínűleg ez egy pszichés eredetű dolog volt, nem politikai. Szörnyű lehet egy hóhér gyerekének lenni. Bauer Miklósról, amit Máté Áron úgy ír le, hogy bizonyítást nyert- mert vannak, amik nincsenek bizonyítva, hanem tanúvallomások, de van, ami bizonyított. Például akár a saját szavai alapján is azt lehet mondani, hogy ez az ember egy szörnyűséges, perverz, beteg, sátáni gonoszságú hóhér volt, akinek a kezéhez vér tapad. Rettenetes gyilkosságokat követett el, nem szólva a kínzásokról. Megértem, hogy ilyen ember gyerekének lenni egy hatalmas lelki teher és jó lenne visszatolni a múltat egy fiókba, de a múltat nem lehet eltörölni”

- vélekedett Bencsik András. Hozzátette, Bauer Tamás nagyon nagy hibát követett el, mivel eddig már majdnem feledésbe merültek a szörnyűségek, de ezzel visszaidézte.

„Békés hangulatban vagyok, ezért nem mondom, hogy Bauer Tamás tudatosan műveli azt, amit művel. de azt azért jó, ha tudja ő is és a nézők is, hogy ezzel, hogy ő most visszaidézte ezt a szörnyeteget, ráadásul úgy, hogy édesapja ma lenne 100 éves… Azt miért nem írta oda, hogy az áldozatai hány évesek lennének? Az áldozatainak a hozzátartozói, akiknek megnyomorodott az élete. Ezek az emberek hány évvel élhettek volna tovább, ha nincsen az ő apja?! Azzal, hogy ezt visszaidézte, kiszolgálta azt a most fölhorgadó új baloldali mozgalmat, amelyik ugyanazon elvek mentén próbál mindenkit eltakarítani az útból, aki vele nem ért egyet”

- mondta Gajdics Ottó.

„Az egyszerű válasz talán, hogy azért tette ezt most közzé, mert egyszerűen nem normális, de valószínűleg ennél azért bonyolultabb az élet. Lehet egyfajta előcsapásként idézte fel most ezt a dolgot és hozta fel az édesapját, ami nyilván egy fiú szempontjából érthető is lehetne, bár semmi szükség nem volt rá. Közelednek a választások és ő a DK-ból átigazolt már az ISZOMM-ba vagy hova és lehet a közelgő újabb politikai pályafutása kapcsán most elővágást végzett, hogy úgyis meg fogják támadni, akkor elmondja, hogy az ő édesapja nem, hogy hóhér nem volt, hanem egyenesen majdhogynem áldozata lett ennek a rendszernek”

- fogalmazott Néző László.

 

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklubban Bayer Zsolt, Bencsik Gábor, Gajdics Ottó és Néző László megbeszélik a március 15-i ünnepi megemlékezések és beszédek legfontosabb üzeneteit, véleményt mondanak arról, hogy Magyar Péter hamarosan pártot alapít, és szót ejtenek arról is, hogy Szentkirályi Alexandra a Fidesz jelöltje Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!