2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Sajtóklub: Akik fel akarják borítani az egyetemes rendet

Hír TV

2020. június 29., hétfő 21:55

Bencsik András, Gajdics Ottó, Néző László és a műsorvezető Bayer Zsolt beszélgettek az egyre inkább terjedő "rasszizmust kiáltó" hullámról.

A műsor kezdetén a valós és a vélt rasszizmus közti különbséget beszélték meg a műsor résztvevői. A George Floyd tragikus halálát követő események kapcsán ugyanis egyre több mindent kezdtek el külföldön rasszista megnyilvánulásként minősíteni, olykor függetlenül attól, hogy az valóban az-e.

Egyes személyek ugyanis rasszistának gondolják a klasszikus zenék szerzőitől is, valamint a színészeken át, sok más személyt és az általuk képviselt műfajt is akár.

Bayer Zsolt műsorvezető felvetette és egyben felvezette, hogy vajon mi jöhet ezután? Talán még magát Jézus Krisztust is rasszistának fogják kikiáltani egyesek?

„Vannak már országok, első sorban az Egyesült Államok, ahol ez már nem egy vicces történet, emberéletek múlnak rajta, fekete és fehér rendőröket ölnek emiatt, embereket rúgnak ki, egyetemeket neveznek át, az ember már nem tudja, hogy mit mondhat és mit nem.”

- jegyezte meg Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője.

„Ez ugyanis az édes anyanyelvünknek a tönkretétele, ha nem nevezheted nevén a dolgokat és ez csak az első lépés. Hiszen mi azt valljuk, hogy nyelvében él a nemzet, tehát jól tudjuk, hogy nem csak a nyelvünk ellen mennek, hanem mindenféle identitásunk ellen, a hitünk ellen, minden ellen, ami számunkra fontos és innen kezdve nem vicc és innen kezdve nem játék.”

- tette hozzá Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Én azt mondom, ami a mi vallásunkat illeti, a legcsekélyebb mértékben se legyünk megengedőek. Ragaszkodjunk a mi Jézusunkhoz, mert a miénk. A Milói Vénuszt vagy a Mona Lisát nem engedhetjük meg, hogy egy barom átfesse feketére. Én a fekete embereket vagy a sárgabőrű embereket vagy a vörösbőrű embereket arra biztatnám, hogy szeressék és tiszteljék ezt a kultúrát, mert ők is használják.”

- hangsúlyozta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Hír TV