2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Akik fel akarják borítani az egyetemes rendet

Bencsik András, Gajdics Ottó, Néző László és a műsorvezető Bayer Zsolt beszélgettek az egyre inkább terjedő "rasszizmust kiáltó" hullámról.

  • Sajtóklub: Akik fel akarják borítani az egyetemes rendet

A műsor kezdetén a valós és a vélt rasszizmus közti különbséget beszélték meg a műsor résztvevői. A George Floyd tragikus halálát követő események kapcsán ugyanis egyre több mindent kezdtek el külföldön rasszista megnyilvánulásként minősíteni, olykor függetlenül attól, hogy az valóban az-e.

Egyes személyek ugyanis rasszistának gondolják a klasszikus zenék szerzőitől is, valamint a színészeken át, sok más személyt és az általuk képviselt műfajt is akár.

Bayer Zsolt műsorvezető felvetette és egyben felvezette, hogy vajon mi jöhet ezután? Talán még magát Jézus Krisztust is rasszistának fogják kikiáltani egyesek?

„Vannak már országok, első sorban az Egyesült Államok, ahol ez már nem egy vicces történet, emberéletek múlnak rajta, fekete és fehér rendőröket ölnek emiatt, embereket rúgnak ki, egyetemeket neveznek át, az ember már nem tudja, hogy mit mondhat és mit nem.”

- jegyezte meg Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője.

„Ez ugyanis az édes anyanyelvünknek a tönkretétele, ha nem nevezheted nevén a dolgokat és ez csak az első lépés. Hiszen mi azt valljuk, hogy nyelvében él a nemzet, tehát jól tudjuk, hogy nem csak a nyelvünk ellen mennek, hanem mindenféle identitásunk ellen, a hitünk ellen, minden ellen, ami számunkra fontos és innen kezdve nem vicc és innen kezdve nem játék.”

- tette hozzá Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Én azt mondom, ami a mi vallásunkat illeti, a legcsekélyebb mértékben se legyünk megengedőek. Ragaszkodjunk a mi Jézusunkhoz, mert a miénk. A Milói Vénuszt vagy a Mona Lisát nem engedhetjük meg, hogy egy barom átfesse feketére. Én a fekete embereket vagy a sárgabőrű embereket vagy a vörösbőrű embereket arra biztatnám, hogy szeressék és tiszteljék ezt a kultúrát, mert ők is használják.”

- hangsúlyozta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Hír TV

További epizódok

Sajtóklub: A gyurcsányistáknak a vérükben van a kommunista gyakorlat + videó

Sajtóklub: A gyurcsányistáknak a vérükben van a kommunista gyakorlat + videó

Kedvezményes áron kínált jegyeket a Katona József Színház a Demokratikus Koalíció tagjanak - robbant ki a közéleti botrány a hét első napjaiban. A megkülönböztetés a Sajtóklub vendégeiben a '80-as éveket idézte fel, meghökkentő történetek kerülnek elő a műsor vasárnapi adásában.... 2023. december 03.
Sajtóklub: Karácsony nem vesz tudomást semmiről, pedig már a szájuk széléig ér a trutyi + videó

Sajtóklub: Karácsony nem vesz tudomást semmiről, pedig már a szájuk széléig ér a trutyi + videó

Hiába szorul a hurok egyre jobban Karácsony Gergely nyaka körül, Gyurcsány Ferenc még így is széles vállal, büszkén beállt mögé. 2023. november 26.
Sajtóklub: Pressman aggódik a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat miatt + videó

Sajtóklub: Pressman aggódik a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat miatt + videó

A Sajtóklub vendégei, Bencsik András, Gajdics Ottó, Néző László és a műsorvezető, Bayer Zsolt a többi között erről is elmondták a véleményüket. 2023. november 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!