2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Sajtóklub

Sajtóklub: A magyarok többsége nem tudta és nem is akarja megemészteni Trianont

Bayer Zsolt és vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László a Sajtóklubban a trianoni békediktátum évfordulójáról, az Egyesült Államokban napok óta zajló eseményekről és a Deák téri megemlékezésről is beszélgettek.

  • Sajtóklub: A magyarok többsége nem tudta és nem is akarja megemészteni Trianont

Mit jelent a Sajtóklub vendégei számára Trianon és milyen személyes viszonyuk van a trianoni békediktátumhoz és az azóta eltelt 100 évhez is? Többek között ez is kiderül a műsorból.

"Bencsik András személyesen is érintett, hiszen édesanyja családja Dunaszerdahely környékéről származott, onnan űzték el őket. (..) Ahogy mondta,

Magyarországon a legtöbb ember (egy elenyésző részt leszámítva) nem tudta és nem is akarja megemészteni ezt a rettenetet."

"Gajdics Ottó egy ’88-’89-es kollégiumi eseményt, majd a ’90-es évekből egy gyermekével történt emléket osztott meg a nézőkkel. Úgy látja, súlyos adósságok terhelik a magyar népet, a magyar társadalmat is, de ebbe az adósságba nem önszántából keveredett, hanem a 90-es évek előtti időszaknak köszönhetően került a nemzet, ahol még emlékezni sem hagyták az embereket.

Ma már legalább lehet beszélni a veszteségről."

"Igazából engem ’89. decemberében érintett meg Trianon, amikor tudjuk mi történt Romániában. Akkor abban a pillanatban, amikor gyűjtést szerveztünk erdélyi testvéreinknek úgy tűnt, egy nemzeti egység tud összejönni – fejtette ki Néző László, majd hozzátette ezek az illúzióim gyorsan elszálltak."

Arra kell gondolnunk, hogy megyünk tovább – mondta Bencsik András. Meg kell akadályozni, hogy az a kommunista söpredék ne tudjon újra hatalomra kerülni. Büszke vagyok a magyarságomra, mert egy olyan népnek lehetek a tagja, amely úgy emlékezik erre a tragédiára, hogy közben a feltámadását ünnepli – tette hozzá Gajdics Ottó.

A műsor második részében az Egyesült Államokban zajló eseményekről és a Deák téri megemlékezésről fejtette ki véleményét Bayer Zsolt és három beszélgetőpartnere.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!