2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Sajtóklub: A legjobb intézkedések születtek

2020. április 6., hétfő 21:55

Gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta: az öt pontos intézkedéscsomag célja, hogy annyi munkahelyet tudjanak létrehozni, amennyit a vírus tönkretesz. A kormányfő hozzátette: többek között visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, a kormány a rövidített munkavégzés esetén pedig átvállalja a bérköltségek egy részét, és segítik a beruházásokat is.

„Ezek a számok elképesztőek… Kétezer milliárd csak a vállalkozások megsegítésére és ott van a 13 havi nyugdíj. (…) Fontos jelezni, hogy a miniszterelnök nem az összes pontot mondta el, hanem kiragadott az összesből néhány szignifikáns pontot. Az, hogy a nyugdíjasokat nem hagyja magára a kormány, tehát akik majd nem tudnak részt venni a majdani fellendülésben életkoruknál fogva, az ő számukra is kínál egy emberibb létet és lehetőséget. Ezt én nagyon nemesnek tartom”

- mondta a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik András.

„Bezzeg Románia, aki tegnap elment az IMF-hez segítséget kérni, azt olvashatjuk az IMG egyik elemzéséből, hogy miközben a román gazdaság várhatóan a felére fog visszaesni a járvány következtében, a magyar gazdaságot ez alig fogja megviselni. Sikerült olyan teljesítményt nyújtani az elmúlt években, amely ezt lehetővé teszi. De nem csak a gazdaság nyújtotta ezt a teljesítményt, hanem a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank”

- fogalmazott Bayer Zsolt.

„Úgy érzem, hogy akár szájmaszkban, akár szkafanderben mondta volna el Orbán Viktor ezeket a dolgokat, az ellenzék akkor is frászt kapott volna tőle. Ugyanis jól látszik, hogy szó sincs arról, hogy arra készülne a kormány, hogy a válságba vagy a válság kezelésébe bele akarna bukni. Sokkal inkább arról van szó, hogy egy rendkívül potens, egy rendkívül akciókész kormány a lehető legjobb intézkedéseket hozza annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb kár érje az országot, a nemzetet, a társadalmat, miközben megpróbálja útját állni a járványnak"

- ecsetelte a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.

Teljes adás:

HírTV

x
Rendkívüli hír