2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Sajtóklub

Sajtóklub: A jogállamiság csak egy fügefalevél, ami eltakarja azt, hogy minden a pénzről szól

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője voltak, a műsorvezető Gajdics Ottó.

  • Sajtóklub: A jogállamiság csak egy fügefalevél, ami eltakarja azt, hogy minden a pénzről szól

Nos tehát az Unió következő hét éves költségvetése a tét, illetve az a mentőcsomag, amellyel a járvány okozta gazdasági válság kezelését próbálják megoldani, ami ugye jár vissza nem térítendő résszel is. De az egészhez az egész Európai Uniónak, az összes tagállamnak gyakorlatilag garanciát kellene vállalni egy óriási összegű hitel felvételhez. Ez már így önmagában is súlyos és jelentős probléma, amit érthetően nehezen tudnak közös nevezőre hozni a tagországok miniszterelnökei, de ezt, mint ahogy hallottuk megspékelik különböző egyéb elképzelésekkel is és van ez a homályos maszlag, amiről már ennél az asztalnál is sokat vitatkoztunk, ez a bizonyos jogállamiság, amivel aztán úgy néz ki végképp ellehetetlenítik  a megegyezést, most amíg a felvétel tart elég távol vannak az álláspontok egymástól, lehet, hogy ma sem lesz megegyezés, ha pedig lesz akkor azt nem is tudom elképzelni, hogyan. Ezért inkább titeket kérdezlek, ti, hogy látjátok?

– vezette fel a témát Gajdics Ottó,

 

Én most jelen pillanatban úgy látom, hogy nem lesz megegyezést, tehát az eredeti elképzelésnek megfelelő hétszázötvenmilliárdos pénzügyi csomagot a gazdaság vérkeringésének újraélesztésére, ezt nem fogják tudni megoldani, ha csak valami jelentős fordulat nem áll be, mert azt lehet látni, hogy az erre fogékony országok megpróbálják sarokba szorítani a nehéz helyzetben lévő országokat és kikényszeríteni azt a bizonyos földrész állammá alakulást, ezt a Nagy Károly féle birodalmat, amiről már többször reméltük, hogy elfelejtették (…) Amikor a holland miniszterelnököt kalóznak nevezik, nem ok nélkül, akkor én olyan mélynek látom a válságot, hogy abszolút reménytelennek látom, hogy ebbe megegyezzenek

- mondta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

 

Én azt gondolom, hogy lesz megegyezés, részben azért, amit az előző adásban mondtál, hogy a politika olyan játék, amit húszonketten játszanak és a németek nyernek a végén. A németeknek az az érdekük, hogy megegyezés legyen, mert akkor a végén nyerni tudnak (…) Ebben eredményt csak úgy tudnak elérni, ha szövetségek alakulnak. Most kialakul egy sajátos szövetség a visegrádi országokkal és a déli országokkal. Orbán Viktor egész biztosan nem véletlenül lépett elő ilyen markáns kifejezésekkel a világsajtóba, ez nem a magyar sajtónak volt szánva, ez a világnak volt szánva. Egy új erőtér alakul ki, amiben Németországnak megadatik a döntőbíró szerepe, én optimista vagyok, a holland miniszterelnök által forszírozott ideologizálás szerintem vereséget fog szenvedni és valamilyen civilizált módon ki fog az Unió farolni, ebből az agresszív holland politikából

- jelentette ki Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője

 

Én azt hiszem, hogy a jogállamiság, ne legyünk naívak, ez csak egy fügefalevél, ami eltakarja azt, hogy valójában minden a pénzről szól (…) Nem véletlen, hogy a hollandok előhozzák a jogállamiságot, hiszen a hollandok, hogy is mondjam, olyan adóparadicsomot működtetnek, amely több tíz- vagy százmilliárd eurót von ki a többi országtól. Magyarország 2019-ben például 3.2 milliárd eurót vesztett a holland adóparadicsommal. Iszonyú pénz. Ha jól tudom az unióban van egyfajta törekvés arra, hogy ezeket megszüntessék vagy legalábbis mérsékeljék a pénz elszívó hatását a többi tagállamtól. Miközben Hollandia a szolidaritásról, az igazságosságról meg az egyéb európai értékekről papol, valóban úgy működik, mint egy kalóz (…). Én azt gondolom perpillanat, hogy ez a csúcs eldöntheti az Európai Unió jövőjét is, ha sikerül megegyezni, akkor talán van jövője az EU-nak, ha most nem sikerül és ebben a kérdésben nem sikerül a továbbiakban sem az nagyon komoly következményekkel járhat az Unióra

- mondta Néző László, a Mediaworks, Központi Szerkesztőségének főszerkesztője. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!