2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Riasztás: Figyelemre vágyott a teknőst agyonverő nő

Hír TV

2019. június 25., kedd 20:31

Szennyezett alkohol okozta a halálát egy fiatal anyának, leszúrta bántalmazó édesapját egy 13 éves lány és figyelemre vágyott a teknőst agyonverő ózdi nő. A Hír TV Riasztás című műsorában családtagokkal, szomszédokkal és szakértőkkel beszélgettünk az esetekről.

Színezőanyagokból, metilalkoholból, szeszesital-maradékokból állított elő több száz liternyi italt egy férfi egy Debrecenhez közeli tanyán. Terméke finoman szólva is maradandó élmény okozott annak fogyasztóiban, hiszen több mint húsz ember kórházba került, ketten pedig életüket vesztették. A férfi a bíróságon beismerte bűnösségét és elfogadta az ügyészség három éves fogházbüntetésre vonatkozó indítványát.

Leszúrta édesapját egy 13 éves lány Galgahévízen. A vizsgálatok eddigi eredményei szerint az apa ittasan érkezett haza, dulakodni kezdett a feleségével és egy késsel meg is sebesítette, majd az anyjának segíteni akaró fiát is megszúrta. Ekkor érkezett azonban a 13 éves lány és egy késsel olyan súlyosan megsebesített apját, hogy az belehalt a sérüléseibe. A Riasztás által megkérdezett szakértő szerint a kislány úgynevezett jogos védelmi helyzetben követte el tettét, mivel csak családtagjait akarta megvédni. Nehezen dönthető el tehát, hogy ebben az ügyben kis is az igazi tettes és ki az áldozat.

Csak egy kis figyelmet akart magának - így indokolta megdöbbentő tettét az a nő, aki a fővárosi állatkertben egy kockakővel agyonvert egy görög teknőst. A Riasztásból kiderül, tettéért akár három évet is kaphat, jelenleg ugyanis Magyarországon ez a legmagasabb büntetés, ami állatkínzás vétségéért kiszabható. A műsorból azt is megtudhatjuk, mit gondolnak a magyar állatvédelmi törvényről a szakemberek és az állatbarát aktivisták.

 

Hír TV