2019. május 22.,
szerda, Júlia, Rita napja

Egy brutális bűntény részletei

Hír TV

2018. október 3., szerda 15:34, frissítve: kedd 13:31

A Hír TV bűnügyi magazinja.

Járókelők szeme láttára vertek halálra egy utcán élő férfit Budapesten a Jászai Mari téren. A fél órával később kiérkező mentők sem tudták már megmenteni a hajléktalan férfit, akit társai halálra vertek, és fel is gyújtottak. A négy elkövetőt a rendőrség, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja. Szabadlábon védekeznek.

A skálás gyilkos néven elhíresült sorozatgyilkost 20 évre ítélték. Büntetése 4 éve lejárt, de mégsem engedik ki. Azt mondja, talán ennek így kell lennie, mert ma a börtönben, nagyobb szükség van rá, mint kint a szabad életben.

6 éve vádoltak meg négy fiatalkorút egy 81 éves férfi megölésével. Az ügyészség szerint ők az elkövetők, a bíróság szerint viszont nem. Az Egri Törvényszék kétszer mentette már fel a négy fiatalt az emberölés vádja alól: bizonyítottság hiányában. A Heves Megyei Főügyészség, mint a két ítélet ellen fellebbezett. Szerintük nem kérdés, hogy a tinédzserek gyilkoltak, még ha a bizonyítékok csak közvetettek is.

Hiába az egymást érő internetes csalásra figyelmeztető és felhívó kampányok, az Online térben, továbbra is milliók adatait lopják el naponta. A károk pedig: akár életre szólóak is lehetnek.

A Riasztás október 2-i adása.