2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Radar

Radar - Védőbeszéd a Gyárfás-perben

A védőbeszédekkel folytatódott a Gyárfás- per a Fővárosi Törvényszéken. Az úszószövetség egykori elnökét azzal vádolják, hogy megbízást adott Portik Tamásnak Fenyő János vállalkozó megölésére. Gyárfás Tamás ügyvédje Zamecsnik Péter jelezte a bíróságnak, hogy több napon keresztül adja majd elő érvelését. Az ügyészség Portikra életfogytiglani fegyházat, Gyárfásra 12 évet kért.

  • Radar - Védőbeszéd a Gyárfás-perben

A védőbeszédekkel folytatódik az úszószövetség egykori elnökének pere.

Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy megbízást adott Portik Tamásnak, hogy ölesse meg riválisát Fenyő Jánost. A médiacézárt 1997. február 11-én Margit utcában lelőtték. A bérgyilkosságért jogerősen Josef Rohácot ítélték el, ám a felbujtó személye sokáig nem volt ismert.

Gyárfás Tamás védője először az ügyészi vádbeszédre reagált.

Zamecsnik Péter ügyvéd szerint sok állítás megcáfolásra került, amit az ügyészség nem vett figyelembe.

A perben korábban Tasnádi Pétert is tanúként hallgatták meg, aki azt állította, őt is megbízta Gyárfás azzal, hogy tegye el az útból Fenyő Jánost, erről egy korábbi interjúban beszélt az egykori keresztapa.

A tárgyalóteremben szembesítették Tasnádi Pétert és Gyárfás Tamást.

Zamecsnik Péter azt mondta, Tasnádi állítását az ügyészség hibásan de tényként kezeli.

Az ügyvéd az ítélkezési szünet után folytatja védőbeszédét. Az ügyész Portik Tamásra életfogytilgalni fegyházbüntetést, Gyárfás Tamásra legalább 12 évet kért. Elsőfokú ítéletet november 14-én hirdethet Póta Péter bíró.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!