2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:15

Radar

Radar -Tükörgyerek - ritka betegséggel küzd Máté + videó

Ellentétes oldalon van a szíve és a mája, egy veséje van, két lépe és pluszban egy nyaki és egy háti félcsigolyája van. A hatéves Máté esete egyedülálló az országban. A folyamatos gyógykezelés igen költséges, így február 10-én egy jótékonysági fánkvásárt tartanak Miskolcon, a befolyt összeget Máté családja kapja.

  • Radar -Tükörgyerek - ritka betegséggel küzd Máté + videó

Egy életvidám hatéves kisfiú, aki imádja a legókat. Első ránézésre talán nem is gondolná az ember, hogy a szervezete mennyire különleges. A diagnózis: Máté egy tükörgyermek.

Jobb oldalon van a szíve, ellentétes oldalon van a mája, a gyomorhólyagja, egy veséje van, kettő lépe és van kettő darab félcsigolyája. Ez egy nyaki és egy háti félcsigolya. Jelenleg ez okozza a legnagyobb problémát nála. Az a gond, hogy ez a két félcsigolya egy oldalon helyezkedik el, nem ellensúlyozzák egymást és elhúzzák a gerincét. A fejénél már kialakult egy enyhe jobbratartás is.

Ez komoly problémát jelent, amit gyógytornával próbáltak kezelni. Végleges megoldásnak viszont csak egy nagyon kockázatos műtét tekinthető, amivel kapcsolatban már konzultáltak is egy svájci gerincspecialistával. A napi aktuális állapotot a reggeli rutin alkalmával ellenőrzik.

A kisfiúnak van egy szívenzim problémája is. Az átlagos gyerekeknél 500 az enzim felső értéke, Máténál majdnem 4000, ami bármikor hirtelen szívmegállást okozhat. Emiatt nem szabad megerőltető mozgást végeznie, tornáznia vagy például fociznia sem. Emellett gyenge az immunrendszere, így a óvodában is kevés időt tud tölteni.

Február 10-én szombaton egy jótékonysági fánkvásárt tartanak a család megsegítésére Miskolcon, a Magyarlászló utca 2. szám alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!