2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szent Péter esernyője 13:00

Radar

Radar – Színtelen, szagtalan és halálos + videó

Szédülés, eszméletvesztés, és rövid időn belül fulladásos halál. Drasztikusan hangzik, és az is. A széndioxid szinte észrevétlenül és nagyon gyorsan öl. Évszázadok óta tudjuk ezt, de még mindig előfordul, hogy emberéletet követel a borkészítés. Az Országos Katasztrófavédelem minden évben felhívja a figyelmet a mustgáz veszélyeire.

  • Radar – Színtelen, szagtalan és halálos + videó

Ősszel megnövekszik a forgalom a borospincék környékén, hiszen a szüret rengeteg munkával jár, amelynek egyik nyugvópontja az, amikor boroshordók már megteltek musttal. Egy rövid beugróval a pincébe is érdemes körültekintőnek lenni, hiszen láthatatlan veszély leselkedhet ránk.

Egy liter must erjedése során 42 liter szén-dioxid keletkezik, amely nehezebb a levegőnél, ezért a pince vagy a helység aljáról szorítja ki az oxigént lentről felfelé telíti meg a teret.

Gyengeség, eszméletvesztés, émelygés, hányinger, szédülés, ezek a tünetek, tehát ha ilyet tapasztalunk, akkor azonnal hagyjuk ott a helységet és a szabad levegő irányába mozduljunk el.

Ha pedig már túl késő is ugye rosszul lesz maga az illető, akkor bizony, ha egyedül van, akkor nagyon nagy a kockázata annak, hogy ne adj isten tragédia következik be, hiszen egy oxigén hiányos fulladásos állapot jön létre.

A földre esve ráadásul már semmi esély a túlélésre, ha egyedül érkezik az ember, a segítségül érkezőnek pedig ugyancsak észnél kell lennie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A sírban rejtegették a drogot + videó

Radar - A sírban rejtegették a drogot + videó

A díler, az anyja és az apa sírja. Kicsit kifejtve, a 37 éves bélapátfalvai férfi nagyban árulta a kábítószert. A drog elrejtésében anyja segédkezett, aki halott férje sírhelyében tárolta az anyagot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!