2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Radar

Radar - Putyin és Biden üzent egymásnak

Joe Biden amerikai elnök meglepetésszerű látogatást tett a napokban Kijevbe, majd Varsóba utazott és kedden már ott tartott beszédet. Vlagyimir Putyin eközben bejelentette, hogy felfüggeszti azt az Új Start-szerződést, amelynek célja a nukleáris fegyverek számának korlátozása Oroszországban és az Egyesült Államokban.

  • Radar - Putyin és Biden üzent egymásnak

Joe Biden amerikai elnök keddi beszédében kijelentette, hogy Ukrajna egy évvel az orosz invázió után "erős", Oroszország pedig soha nem fogja legyőzni szomszédját.

Biden a Varsói Királyi Kastélyban beszélt órákkal azután, hogy a Kreml felfüggesztette az atomfegyverzet-csökkentésére irányuló, mérföldkőnek számító megállapodást, mert a Nyugat támogatja Kijevet. Vlagyimir Putyin jelezte, kész újraindítani a nukleáris kísérleteket.

Néhány nappal a február 24-i invázió első évfordulója előtt Biden kijelentette, hogy megingathatatlan támogatást nyújt Kijevnek és elkötelezi magát a NATO Oroszországgal szemben álló keleti szárnyának megerősítése mellett. Ugyanakkor visszautasította Moszkva azon állítását, hogy a Nyugat Oroszország megtámadását tervezi.

Biden beszédében nem reagált arra, hogy Oroszország felfüggesztette a nukleáris fegyverek számának korlátozását célzó START-szerződést.

Vlagyimir Putyin elnök kedden kijelentette, hogy Oroszország soha nem fog engedni a társadalmának megosztására irányuló nyugati kísérleteknek, és kiemelte, hogy az oroszok többsége támogatja az ukrajnai különleges katonai akciót.

Az orosz vezető hozzátette, megérti, milyen nehéz az Ukrajnában harcoló katonák hozzátartozóinak, és közölte, hogy egy új speciális alap segítségével célzott támogatást fog nyújtani nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!