2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Radar

Radar – Motorcsónak tábor gyerekeknek

Gyerekek szelik a Dunát, miközben igyekeznek elkerülni, hogy a bójához érjen a hajótest. Vannak kezdők és olyanok is, akik évek óta űzik a sportot és a határaikat feszegetik.

  • Radar – Motorcsónak tábor gyerekeknek

Márkó 6 éve motorcsónakozik, és már 2 világbajnokságon is részt vett. Tervei szerint a világbajnoki címig meg sem áll.
Jobban kell mennem a pályán, a sebesség az megvan, csak a bójákat nem szabadna annyira elütögetni – mondja az ifjú versenyző.

A jövő bajnokai Jelinek Roland keze alatt formálódnak, mind a 8 gyerek személyes máshol tart a fejlődésben és ennek megfelelően látja őket instrukciókkal.
Különböző kategóriájú, korosztályú gyerekeket próbálunk megtanítani a motorcsónak versenyzésre, az egész technikai résznek a megismerésére, a víznek a megismerésére, és ennek a fejlődését itt már napok alatt is lehet látni, akinek van egy kicsi affinitása és érzéke hozzá, ő nagyon nagy fejlődésnek tud indulni egy pár nap alatt – mondta Jelinek.

Két különböző típusú motorcsónakkal gyakorolnak a gyerekek, érdekesség, hogy a kezdők csónakjai technikailag nehezebben kezelhetők, mint az idősebb korosztályé. 5 funkciót kell ellátniuk egy kézzel. Ami pedig a felszerelést illeti, nemcsak a motorcsónak van, a bukósisak és mentőmellény is kötelező darab. A kezdők csak felügyelettel szállhatnak vízre, és az öböl végében az edzés befejeztéig egy csónak őrködik, hogy nehogy a nyílt vízre sodródjanak a gyerekek. A feladatok ugyan technikásak , de nagy veszélyeket nem rejtenek.

A motorcsónakozásban, mint versenysportban élen jár Magyarország, mégis egyre szűkül a vízfelület, ahol szívesen látják őket, és ez néha megnehezíti a logisztikát a szövetség számára. Első sorban saját erőből rendezik a hazai versenyeket és segítik a sport méltó fennmaradását az országban. A lehetőségeket és a jövőképet pedig igyekeznek megadni az utódoknak, hogy majdan újabb magyarok tehessék le védjegyük akár a Forma 1 vízi világában is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!