2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Radar

Radar – Megaprojekt Balatonfüreden

A Balaton sokak állandó nyaraló helye. Sőt az elmúlt években új rekordokat döntenek az öreg tó mellett töltött vendég éjszakák számai. Nem csoda, hogy komoly beruházások helyszíne.

  • Radar – Megaprojekt Balatonfüreden

Balatonfüred volt szinte az első a települések között, amely sok illusztris nyaralókat vonzott. Blaha Lujza és Jóka Mór is az akkor még csak épülő balatoni várost választották állandó nyaraló helyül.

A part azóta is az aktuális kor igényeinek megfelelően fejlődik. Balatonfüred mindig elsőként állt a fejlesztések és a jövő kihívásai előtt, nem véletlenül az egyik legdinamikusabban fejlődő Balaton parti város.

A városban elindult BALAPORT projekt, egy izgalmas és összetett turisztikai projekt.

A fejlesztő cégcsoport számára a jelenlegi európai inflációs hullám miatt bátorságot igényelt belevágni a munkába. 

A projekt a 203 férőhelyes, nagy és modern, elektromos hajók fogadására alkalmas kikötő építésével kezdődött, amit már a tavalyi évben átadtak. Most 23 apartman lakás épül, melynek belsőépítészeti tervei már készen állnak.

A 102 szobás szállodában, komoly tervezői bravúrral, minden szoba a Balatonra néz majd. 3000 nm wellness terület is helyet kap az új létesítményben.

Az új üdülő központot 25 évig egy óriás szálloda lánc üzemelteti miután elkészült. A város komolyan profitálhat a beruházásból.

Balatonfüred célkitűzése, hogy a vidéki konferencia helyszínek között is az első számú célpont legyen. Ehhez a városba konferenciákra, szakmai napokra érkezőket el is kell szállásolni. Az új modern szálloda komplexum is nagy mértékben segíti Balatonfüred hosszú távú elképzelését.

Fazakas György Ybl-díjas építész és csapata álmodták meg a mega projekt látványát. A szakembernek könnyű dolga volt.

Az épület együttes körül igényes zöldterületet alakítanak ki, és épületgépészetileg is a legmodernebb és környezetbarát megoldásokra törekednek. 2025 év végén várható a BALAPORT átadása.

További epizódok

Radar - Jótékony gardróbvásár

Radar - Jótékony gardróbvásár

Második alkalommal rendezte meg a Pécsi Jótékony Nőegylet a gardróbvásárt. A befolyt összeget a „Nekem nincs Ebédem” elnevezésű akciójukra fordítják. A szervezet évek óta azt vállalta, hogy havonta 130 nehéz sorsú gyermek étkezésének költségeit kifizeti. 2023. október 03.
Radar - Eggyé válni az étellel

Radar - Eggyé válni az étellel

Ázsia kulináris ikonja, Jeong Kwan buddhista szerzetes séf avatta be a résztvevőket abba az étkezési formába, amelyet eddig csak a monostorok csendjében lehetett megtapasztalni. A budapesti Haris Parkban ez a különleges esemény zárta a koreai kulturális fesztivált. 2023. október 03.
Radar – XIX. Zuglói veterán jármű találkozó

Radar – XIX. Zuglói veterán jármű találkozó

Adler, amerikai Dodge, világháborús Chevrolet, a keleti blokk autói és a szocializmus nagy kedvencei, a Trabant és a Lada, de más érdekességek is helyet követeltek maguknak a hagyományosan miden ősszel megrendezésre kerülő XIX. veterán járművek találkozóján Zuglóban. 2023. október 03.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Női sorsok és szerepek a szabadságharcban

Radar – Női sorsok és szerepek a szabadságharcban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójához közeledve idén ismét megemlékezik a Batthyány Alapítvány a Magyar Női Unióval a hősökön túl mindazon nőkről is, akik személyesen vagy közvetetten de szerepet vállaltak a harcokban.
Radar – Jubileumi gazdasági konferencia

Radar – Jubileumi gazdasági konferencia

A Világgazdaság, vagyis a VG mindig is a magyar és a világgazdaságról, üzleti életről tájékoztatott, most pedig öt és fél évtizedes fennállása alkalmából egész napos, rangos konferenciát rendezett. A hazai gazdasági élet legfontosabb szereplői, jövőbeli 55 feliratéves terveikről is beszéltek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!