2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Radar

Radar - Hatvanban lelt új otthonra a kárpátaljai festő

Kurindás Anett mintegy egy éve, a háború elől menekült Hatvanba. A pedagógusként is dolgozó lánnyal hitről, művészetről és arról is beszélgettünk, hogyan igyekszik az iskolában tanuló ukrán gyerekeknek lelki támaszt nyújtani.

  • Radar - Hatvanban lelt új otthonra a kárpátaljai festő

Elveszett magyarok, fenyegeti a nép a másik lelkét, míg az egyik ad, a másik telibe tiporja azt. Annyi támogatás után képes kidobni azt, ami a kárpátaljai magyaroknak szent, áldást, s vigaszt ad.

Egyik versének részletét olvasta fel Kurindás Anett, egy alig 25 esztendős kárpátaljai festő. A sorok azonban nem otthonában, Nevetlenfaluban hangzanak el, hanem, ahogyan ő fogalmaz, itthon, Hatvanban. Itt találkoztunk vele, és beszélgettünk egy új kezdetről. Anett és testvére tavaly nyáron, a szomszédunkban dúló háború miatt is döntöttek úgy, hogy Magyarországon folytatják életüket.

Anett jelenleg a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában pedagógiai asszisztense, ahol kollégáival és a gyerekekkel is hamar megtalálta a közös hangot.

Az iskolába, ahol Anett dolgozik, jelenleg ukrán gyerekek is járnak. Nemcsak tanítja őket, tolmácsolásban is segédkezik, s igyekszik lelki támaszt is nyújtani azoknak a diákoknak, akik megosztják vele a háborúban átélteket.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!