2023. 09. 30. Szombat Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Radar

Radar - Hadgyakorlatok és béketüntetések

Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus már több mint másfél éve tart. A válság kirobbanása miatt Európában emelkedtek az árak, és nagy nyomás alá helyezte az emberek életét. Egyre több ember kezdte ellenezni az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokat, és az ukrán-orosz konfliktus békés megoldását követelik.

  • Radar - Hadgyakorlatok és béketüntetések

Oroszország kedd hajnalban három ipari raktárépületre mért csapást, amelyek lángba borultak, és legalább egy ember meghalt - közölték helyi tisztviselők. A tűz több mint 9000 négyzetméteres területre terjedt ki.

Az ukrán légierő közölte, hogy Oroszország az éjszaka folyamán összesen 30 drónt és egy Iszkander ballisztikus rakétát indított Ukrajna elleni támadások során, és a drónok közül 27-et lelőttek.

Eközben a Balti-tengeren gyakorlatoznak a NATO erői. A gyakorlatok szeptember 9-én kezdődtek, és mintegy 30 hajót és több mint 3000 fős személyzetet vonnak be a balti régió összes NATO-országából.

A NATO nemrég jelentette be, hogy jövőre a NATO történetének "legnagyobb léptékű" hadgyakorlatát tartja Németországban, Lengyelországban és a balti-tengeri térségben. A gyakorlaton Oroszország lesz a szimulált ellenség.

Sokan attól tartanak, hogy ez a lépés tovább fokozza a regionális feszültségeket. Emiatt Németország számos városában béketüntetéseket tartanak a közelgő nemzetközi békenap alkalmából, felszólítva a nyugati országokat, hogy hagyjanak fel az Ukrajnába irányuló fegyverszállítással és oldják meg békésen a konfliktust.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn az Egyesült államokba utazott és egy New York-i kórházban találkozott sebesült ukrán katonákkal. A reptérről egyenesen a a Staten Island-i Egyetemi Kórházba utazott.

Ezután az ENSZ-be látogat azért, hogy újabb nemzetközi segítséget kérjen Ukrajna számára. A háború kirobbanása óta először látogatott el személyesen a 193 tagú világszervezetbe, és kedden a világ vezetőinek éves közgyűlésén tart beszédet.

Az egyik újságíró megkérdezte tőle, hogy ott lesz-e a Biztonsági Tanácsban, ott fog-e ülni az asztalnál, amikor az orosz külügyminiszter beszél.

New York után Washingtonba utazik az ukrán elnök, ahol várhatóan Joe Biden amerikai elnökkel és a kongresszus tagjaival is találkozik.

 

További epizódok

Radar - Szélesvásznon az Alfa Rómeó és Júlia

Radar - Szélesvásznon az Alfa Rómeó és Júlia

Dániel Vali színésznő és Szigethy Gábor rendező segítségével tekintünk be a kulisszák mögé. 2023. szeptember 29.
Radar - Az illóolajok jótékony hatásai

Radar - Az illóolajok jótékony hatásai

A borongós őszi napok beköszöntével hajlamosabbak vagyunk a megbetegedésre. 2023. szeptember 29.
Radar - Gyógyító bernáthegyiek

Radar - Gyógyító bernáthegyiek

A bernáthegyi kutyusok leginkább a Beethoven című filmből lehetnek ismerősek a legtöbbünk számára. 2023. szeptember 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Aktívan a suliban

A Magyar Diáksport Szövetség idén is megrendezte az Európai Diáksport Napját. Idén egy különleges bejelentéssel is készültek: a szövetség elindította mozgásösztönző aktív iskola programját.
Radar – Füzér rejtett kincsei

Radar – Füzér rejtett kincsei

Illés Péter kollégánk előző hét pénteken egy új túrázós mini sorozatba kezdett, ahol megmutatja nekünk hazánk kincseit. Próbál azokra a helyszínekre elvinni minket, amelyek nem annyira ismertek. Következzen hát a második rész, ahol Füzérre kalauzol el minket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!