2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar - Fontos az energiaszuverenitás

Szakítani kell azzal a sztereotípiával, hogy Magyarország szegény energiahordozókban - mondta Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője. Szerinte Magyarország függetlenné válhat az energia szempontjából, tehát az ország meg tudná termelni magának azt az energiát, amit fel is használ. Ha sikerülne elérni az ország energiaszuverenitását, nem függenénk a világ piaci-, politikai- és gazdasági helyzetétől.

  • Radar - Fontos az energiaszuverenitás

Amikor hazaérünk, felkapcsoljuk a lámpát, télen kicsit magasabb hőfokra állítjuk a fűtést, és vacsorát is főzünk. Minden működik, van áram és gáz is. A legtermészetesebb mozdulatok ezek. De az áram és a gáz egy részét is importálja az ország - az áruk pedig a világpiaci helyzettől függ.

Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője szerint fontos lenne, hogy Magyarország minél inkább függetlenné váljon, és az energia szempontjából önellátó legyen.

Szakítani kell azzal a sztereotípiával, amit óvodától kezdve sulykolják belénk, hogy Magyarország szegény energiahordozókban, és szegény ásványi anyagokban. Ez ugyanis egyáltalán nem igaz

- állítja a szakértő.

Van földgázunk is, több mint 70 milliárd köbméter, erről tudunk, de biztos vagyok benne, hogy további kutatásokkal nagyobb mennyiség is található még ezen kívül. 

Ezen kívül barnaszénből és lignitből is nagyon sok található Magyarországon.

Toldi Ottó szerint Paks 2 megépítése is elengedhetetlen.

A megújuló energia hasznosításában is több lehetőségünk van: az ország gazdag napenergia-, szél- és a geotermikus energiában is.

További epizódok

Radar - A kétkerekű darázs

Radar - A kétkerekű darázs

Olaszországban a kétkerekű száguldás és a szabadság életérzését ünnepelték. Ugyanis már 77 éve gurul a macskaköves utcákon az ikonikus olasz motor. 2023. szeptember 25.
Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

A világon egyedülálló módon adták elő Zrínyi Miklós Szigeti Veszedelem című 1566 versszakból álló eposzát Szigetváron, mely a vár elestéről szól. A mű egy-egy versszakát 1566-an olvasták fel, mely közel 10 órán át tartott. 2023. szeptember 25.
Radar - Vecsési Káposztafeszt

Radar - Vecsési Káposztafeszt

Van belőle hagyományos, Erdélyi, Szabolcsi, és Bajor is, ám -mindezek között- a vecsésiből készült a legkimagaslóbb. 2023. szeptember 25.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Hétvégén rendezték meg a Brain Bart, Európa legnagyobb jövőfesztiválját. A Magyar Zene Házában hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek gyűltek össze, hogy megvitassák a 21. század legégetőbb kérdéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!